Japon tofu nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Japon tofu nasıl yapılır?


- Tofu peyniri soya fasulyesinden elde edilmektedir.
- Yaklaşık 500 gramlık kısmı için 250 ml limon suyu ve 3.5 lt su gerekir.
- Tüm soya fasulyesi blender ile ezilir ve bir tencerenin ağız kısmına tülbent gerilir.
- Tülbent üzerine ezilen püre dökülür.
- Elde edilen posaya "okara" adı verilmektedir.

Japanese tofu nedir?


Tofu, anlam olarak Japonca soya, ve pıhtı karakterlerinden türemiş bir kelimedir. Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniridir.

Tofu diyette yenir mi?


Tofu diyette yenir mi?
Aynı zamanda sofular zengin bir vitamin ve mineral kaynağıdır ve besin değeri yüksektir. Bu nedenle sağlıklı beslenmek isteyenlerin son dönemde bolca tercih ettiği bir yemektir.

Tofu derisi nasıl yapılır?


Tofu derisi nasıl yapılır?
Tofu deri , Beancurd deri , Beancurd tabaka veya Beancurd elbiseler soya fasulyesinden yapılan bir gıda ürünüdür. Soya sütünün açık sığ bir tavada kaynatılması sırasında sıvı yüzeyinde bir film veya kabuk oluşur. Filmler toplanır ve tofu derisi olarak bilinen sarımsı tabakalar halinde kurutulur.

Tofu Scramble nedir?


Tofu Scramble veya Çırpılmış Tofu, çırpılmış yumurtanın vegan versiyonudur. Güne protein oranı yüksek bir öğünle başlamak için idealdir. Zengin, kremsi ve lezzet dolu çırpılmış tofu için gereken sadece bir tava! Bu kolay Vegan Tofu Scramble, çırpılmış yumurta ile aynı dokuya sahip olsa da %100 bitki bazlıdır!

Tofu kalorili mi?


Tofu Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 145 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 30 gramlık miktarında Tofu 44 kalori bulunmaktadır. Tofu, soya fasülyesinden elde edilir. Protein, folik asit, potasyum, kalsiyum, fosfor, demir açısından zengindir. %60 daha az kalori.

Tofu derisi nedir?


Tofu derisi nedir?
Yuba (Japonca: ゆば) veya tofu derisi, soya fasulyesinden yapılan bir gıda ürünüdür. Soya sütünün kaynaması sırasında açık bir sığ tavada sıvı yüzey üzerinde bir deri oluşur. Deriler toplanır ve tofu derisi olarak bilinen sarımsı tabakalara kurutulur.

Tofu nasıl muhafaza edilir?


Tofu nasıl muhafaza edilir?
En iyi saklama bicimi tofunun suyunu suzdukten sonra yapismaz bir kagida sarip buzluga ya da dondurucuya koymaktir. Bu sekilde aylarca muhafaza edebilirsiniz. Dondurulmus tofuyu pisireceginiz zaman mikrodalga veya buzdolabinda cozdukten sonra herzaman yaptiginiz gibi suyunu cikartmayi unutmayin.
 
Japon tofu nasıl yapılır yazısından aldığım bilgilere dayanarak tofunun evde nasıl hazırlanabileceğini detaylı olarak anlatacağım:

1. Malzemeler:
- 500 gram soya fasulyesi
- 250 ml limon suyu
- 3.5 litre su

2. Hazırlık:
- Soya fasulyesini iyice yıkayın ve süzün.
- Blender yardımıyla soya fasulyelerini püre kıvamına gelene kadar ezin.
- Bir tencerenin ağzına temiz bir tülbent gerin ve ezilmiş soya fasulyesi püresini tülbente dökün.
- Tülbent üzerindeki püreyi tencereye alın ve saten bir su ekleyin.
- Karışımı kaynatın ve sonra altını kısarak 20-30 dakika daha pişirin.
- Ardından tülbenti alın ve elde edilen kısmı (okara) süzün.

3. Tofu Elde Etme:
- Tenceredeki suyu süzün ve geriye kalan sıvıyı tekrar tencereye alın.
- Limon suyunu ekleyip karıştırın ve bir süre kaynatın.
- Oluşan pıhtılaşmış karışımı tülbent yardımıyla süzerek kalıplara dökün.
- Kalıplardaki karışımı sıkarak suyunu süzün.
- Kalıpları bir ağırlık yardımıyla bastırarak sıkın ve bir süre bekletin.

Bu adımları takip ederek evde Japon tofu yapabilir ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Hidrolik nedir ne ise yarar?

Defans kelimesinin Turkce karsiligi var midir?

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.527
  3. Kullanıcılar

    1. 31.453
  4. Son üye

Geri
Üst Alt