<
Editör
Yeni Üye
Japonlar neden çatal kullanmaz?
Halkın elinde metal kalmadığı içindir ki bambu ağaçları ve tahtaları kullanarak ihtiyaç duydukları araç gereçleri ve yemek çubuklarını yapmak zorunda kalmışlardır.
Uzak doğuda neden çubuk kullanılır?
Kuai Zi'nin keşfi için bazı tahminlere göre; eski insanlar yiyecekleri pişirirken rastgele iki ince ağaç veya bambu dalını kesip yiyecekleri ateşin üstünden bu çubuklarla, ellerini yakmadan alabilmişlerdir. Böylece yemeklerin sıcaklığı ve lezzeti kaybolmamıştır. İnce ağaç dalları, zamanla çubuk haline dönüştürülmüştür.
Japonya'da çubuklarla yemek yenilir mi?
Japonya'da çubuklarla yemek yenilir mi?
Birçok yemek Japonya'da yemek çubukları ile yenir. Japonya'da ohashi veya otemoto (yemek çubukları) kullanımının en eski kaydı M.S. 712 olarak bilinse de daha eski olma ihtimali de vardır. Japonya'da yemek çubukları ilk olarak tanrılara veya tanrılara kutsal şeyler sunmak gibi törensel amaçlar için kullanılırdı.
Chopstick mi Çatal mı?
Chopstick mi Çatal mı?
Sushi çubuğu olarak da bilinen chopstick'in, çataldan daha teferruatlı bir kültürü var. chopstick'e sadece yemek yerken çatal yerine kullanılan bir alet gözüyle bakılması haksızlık olur. zira çatal ve bıçaktan daha eski ve daha teferruatlı bir kültürdür bu çubuklar.
Kore'de çatal var mı?
Bazı Asya ülkelerinde kullanılan yemeği tabaktan ya da kaseden almak için çatal ve kaşık yerine yemek çubukları kullanılır. Bugün, Çin'de ve ona yakın ülkelerde; Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve diğerlerinde, bu çubuklar kullanılır.
Chopstick neden kullanılır?
Çin yemek çubuğu, bu kültürde yemeğe saygı gösterilmesi amacıyla kullanılır. Yani bu çubuklar, kültürün bir parçasıdır. Bu çubuklar günümüzde neredeyse, tüm Asya ülkelerinde kullanılmaktadır. Çelikten yapılan çubuklar ile yemeğin zehirli olup olmadığını anlayabiliyorlardı.
Chopstick tek kullanımlık mıdır?
Chopstick tek kullanımlık mıdır?
Bambu malzemeden imal edilmiş olup 24 cm uzunluğa sahip, tekil kılıflı olarak gönderilir. Tek kullanımlıktır.