Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Just In Time ne zaman?
JIT’in evrimi. Just-in-Time (JIT) hareketi, 1970’lerin ortalarında Japonya’da (öncelikle Toyota Motor Company) on yılın başlarında dünya çapındaki petrol krizine bir yanıt olarak başlamıştır. Japonya, halkından başka neredeyse hiçbir doğal kaynağa sahip olmadığı için, hemen hemen her şeyi ithal etmek zorunda kalmıştır.JIT ne demek Lojistik?
Just in Time (JIT)- Tam Zamanında, tam olarak söylendiği anlamına gelir ve bu malzemeler gerçekten ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir. Başka bir deyişle, bir imalat şirketi tedarikçisinden ancak ihtiyaç duyduğu zaman malzeme alacaktır.Sivrisineklerin ergin hale gelene kadar gelişimlerini sürdürdükleri büyük ve küçük her çeşit durgun ya da akış hızı 40cm/sn. ‘ yi geçmeyen su ortamlarına JIT ALANI adı verilir.
Tam zamanında üretim sisteminin özellikleri nelerdir?
Tam zamanında üretim sisteminin özellikleri nelerdir?Tam zamanında üretim yönteminin, temel ilkeleri toplam beş tane olup bunlar sırasıyla Toplam Kalite Kontrol Süreci, Esnek Üretim Süreci, Talep Çekmeli Süreç, Sürekli İyileştirme ve Verimsizliğin Bertaraf Edilmesi’ dir.
JIT ve JIS nedir?
JIT ve JIS nedir?Just In Sequence, yerli söylemde “zamanında sıralama” terimi ile ifade edilebilir. JIS, montaj hattında oluşan değişimlere uyum sağlayabilen ve JIT ile bu anlamda eşleşen bir stok stratejisidir. Daha çok yüksek çeşitlilik ve düşük hacimdeki üretimleri desteklemek için kullanılmaktadır.
JIT nedir yazılım?
JIT (Just-in-time compilation; dinamik çeviri olarak da bilinir
Lojistikte Kanban ne demek?
Kanban, Toyota’da Taiichi Ohno tarafından geliştirilmiş olan ve tam zamanında üretim ile envanter kontrol sistemlerinde kullanılan bir iletişim aracıdır. Üretilen parçaların üstüne, teslim edilen miktarın belirtildiği bir kanban veya kart konur.Böylelikle JIT, malzeme ihtiyacının tespitinden üretime, üretimden ürünün dağıtılmasına ve son kullanıcıya kadar olan tüm sürecin sürekli, dengeli ve tam zamanında sağlanmasını sürdürme çabası olarak tanımlanabilmektedir.
JIT ne demek TDK?
JIT ne demek TDK?tam zamanında üretim Just-in-time, JIT.
Tam zamanında üretim neden ortaya çıktı?
Tam zamanında üretim neden ortaya çıktı?Tam zamanında üretim, Japonların II. Dünya Savaşı sonrasında içine düşmüş oldukları ekonomik kriz sonucu ortaya çıkmış olan bir sistemdir. Japonya savaş sonrası ekonomik varlıklarını idame ettirebilmek için sınırlı doğal kaynakları ile emek ve sermaye kaynaklarını en düşük maliyetle kullanmak zorunda kalmıştır.