Son Konular

K103 Erasmus Nedir?

Sehirlesmenin olumsuz etkileri nelerdir?

Philadelphia Kongresi nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

K103 Erasmus Nedir?

Erasmus+ KA103 Nedir? Erasmus KA103 Programıyla Öğrenciler program ülkelerinde Erasmus hareketliliği yapıp Avrupa'da bir ülkede eğitim alma ya da staj yapma fırsatı bulurken farklı kültürlerle iç içe olabilirler ve kendi kültürlerini uluslararası bir ortamda paylaşabilirler.

Hibesiz hareketlilik nedir?

Hibesiz hareketlilik nedir?
Öğrenciler, istedikleri takdirde hibe almaksızın faaliyetlere katılabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli öğrencilerle aynı süreçten geçer. Hibesiz öğrencinin farkı, öğrencinin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır.

Erasmus kredi hareketliliği nedir?

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) bir Avrupa Birliği Değişim Programıdır ancak Avrupa Ülkelerindeki üniversitelerle DEĞİL, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerdeki ortak üniversitelerle yapılan bir değişim programıdır. İlgili ortak ülkedeki başka bir kurumla değişim mümkün değildir.

Ortak ülkeler programı nedir?

Ortak ülkeler programı nedir?
Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler (Dünya Ülkeleri) ile Hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir faaliyet türüdür.

Erasmus hangi ülkelerde var?

Erasmus'la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda.

Erasmus programı ne kadar sürer?

Erasmus programı ne kadar sürer?
Erasmus öğrenim hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay olabilir. Değişim süresini bölüm/fakültenin Erasmus İkili Anlaşması belirler. 3 aydan daha kısa süren hareketlilik faaliyetleri Erasmus kapsamına girmez ve hibelendirilemez. Erasmus staj hareketliliği ise en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir.

Öğrenim Kademesi ne demek?

Öğrenim kademesi ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder. Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler ve mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz. Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenciler olması gerekir.

Erasmus ne deme?

Erasmus ne deme?
Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olma ve program …

Erasmus'a gidince kyk kredisi kesilir mi?

12. Erasmus Programı'na kabul edilirsem, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan aldığım kredi kesilir mi? Hayır krediniz kesilmez. Erasmus+ programından yararlanan öğrencilerin başka kurumdan aldığı hiçbir burs/kredi kesilmez.

Erasmus+ KA103, Avrupa Birliği'nin öğrenci hareketliliğini destekleyen bir programdır. Bu program ile öğrenciler, Avrupa'da eğitim alma veya staj yapma fırsatı bulabilirler. Farklı kültürlerle iç içe olup kendi kültürlerini uluslararası bir ortamda paylaşma imkanına sahiptirler. Hibesiz hareketlilik ise öğrencilerin, hibe almadan yine programa katılabileceği anlamına gelir. Hibesiz öğrenciler, bütçe hesaplamalarına dâhil edilmez ve kendilerine ödeme yapılmaz.

Erasmus kredi hareketliliği (KA107) ise Avrupa Birliği programı dışındaki ülkelerle yapılan değişim programını ifade eder. Bu program kapsamında, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerdeki ortak üniversitelerle değişim yapılabilir. Ortak ülkeler programı da yükseköğretim öğrencileri ve personeline diğer ülkelerde öğrenme veya mesleki deneyim kazanma imkanı sunar.

Erasmus programı ile gidilebilecek ülkeler arasında Almanya, Fransa, İspanya, Türkiye gibi birçok Avrupa ülkesi bulunmaktadır. Program süresi öğrenim hareketliliği için en az 3 ay en fazla 12 ay, staj hareketliliği için en az 2 ay en fazla 12 ay olarak belirlenmiştir. Faaliyetten yararlanacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olmaları gerekmektedir.

Öğrenim kademesi, ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder. Programa katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olmaları ve faaliyet süresinin bölüm/fakültenin belirlediği Erasmus İkili Anlaşması'na uygun olması gerekmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan alınan kredilerin Erasmus programından yararlanılması durumunda kesilmeyeceği bilgisine de yer verilmiştir. Bu sayede öğrenciler, farklı ülkelerde eğitim alma ve deneyim kazanma imkanına sahip olabilirler.

Sehirlesmenin olumsuz etkileri nelerdir?

Philadelphia Kongresi nedir?

1. Konular

1. 1.284.263
  2. Mesajlar

1. 1.687.889
  3. Kullanıcılar

1. 32.658
  4. Son üye

Geri
Üst Alt