Son Konular

Kaba seker nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Kaba şeker nedir?


kocaman, beyaz, isirinca disleri kamastiran, genellikle caya batirilarak yenen, * hafif sert yoresel bir seker. konyanin en meshur urunlerinden biridir.. kocaman beyaz bir sekerdir.. kaba seker olarak da anilir..

Konya şekeri ne demek?


Konya'nın yöresel yiyecekleri arasında yer alan ve 'Mevlana' adı altında satılan akide şekeri, günde 100 ton üretiliyor ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor. Bakır kazanlarda 140 derecelik ısıyla şeker, su ve limon tuzundan üretilen Mevlana şeker, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Kaba akide şekeri nasıl yapılır?


Kaba akide şekeri nasıl yapılır?
Hemen tarifimize geçiyorum;
- Şeker ve su güzelce bir tencereye alınır.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu da ilave edilip, aşağı yukarı 10/15 dakika kaynatılır.
- Soğuk suya biraz karışımdan dökülür, eğer şeker dibe şekille çöküyorsa bu tam kıvam bulduğunu göstermektedir.
- Elinizle kontrol edebilirsiniz.

Beyaz Konya şekeri nasıl yapılır?


Beyaz Konya şekeri nasıl yapılır?
Su oranı ve şeker oranı tam kıvamında olmalıdır. Şekerin üzerini bir miktar geçen su eklenir ve kaynama işlemi başlar. Kazan içindeki sıcaklık 100 santigrat olduğunda malzemelerin içine limon tuzu eklenmektedir. Şekerli suya kıvam vermesi ve fermente işleminin başlaması için limon tuzu eklenir.

Konya şekerinin içinde ne var?


Çoğunlukla Nijerya, Rusya ve Arap ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'ne ihracat ediliyor. Üretiminde hiçbir katkı maddesi olmadan yalnızca şeker, limon tuzu ve su katılarak üretiliyor. Başka hiçbir katkı maddesi yoktur. Herkesin güvenle tüketebileceği bir şekerdir."

Konya şekeri neye iyi gelir?


Eğer Mevlana şekeri faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız; kan şekerini dengelediğini söyleyebiliriz. Ancak ölçülü miktarda tükettiğinizde dengeleyecektir. Gün içinde 1 adet tüketim, kan şekerini dengelemeye yardım edecektir. Fazlası ne yazık ki obeziteye ve vücutta yağlanmaya neden olacaktır.

Tanghulu nasıl yapılır?


Tanghulu nasıl yapılır?
Su ile şekeri tenceremize alıyoruz. Kısık ateşte 10 dk. ara ara karıştırarak 4 dakika yüksek ateşte karıştırarak kaynatıyoruz. Bir bardak soğuk suyun içine azıcık döktüğünüzde camlaşıp çıtırdıyorsa olmuş demektir. Daha sonra kürdana batırdığımız meyveleri şerbete batırıp yağlı kağıda alıyoruz.

Konya şekeri evde nasıl yapılır?


Konya şekeri evde nasıl yapılır?
 
Konya şekeri, geleneksel bir Türk şekerlemesidir ve genellikle Akide şekeri olarak da bilinir. Konya'nın meşhur tatlılarından biri olan bu şeker, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Konya şekeri, bakır kazanlarda özel bir yöntemle ısıtılarak, şeker, su ve limon tuzu ile üretilir.

Evde Konya şekeri yapmak isterseniz basit bir tarif ile deneyebilirsiniz. İşte evde Konya şekeri yapımı için temel adımlar:

Malzemeler:
- Şeker
- Su
- Limon suyu

Yapılış:
1. Bir tencereye şeker ve suyu alın.
2. Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın.
3. Karışımı orta ateşte 10-15 dakika kaynatın.
4. Karışımı biraz soğuk suya dökün. Eğer şekil alıp dibe çöküyorsa kıvamına gelmiş demektir. (Elinizle kontrol edebilirsiniz)
5. Şerbeti çektirip şekil vermek için istediğiniz kalıplara dökün ve soğumaya bırakın.

Bu basit tarifle evinizde lezzetli Konya şekeri yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Raya ve son Ejderha neyi anlatiyor?

Reduktorlu motor nedir?

  1. Konular

    1. 1.281.965
  2. Mesajlar

    1. 1.680.677
  3. Kullanıcılar

    1. 31.923
  4. Son üye

Geri
Üst Alt