- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.335
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.271
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.752
- Meslek
- Webmaster
Kabak hangi baharat yakışır?
Kabak: Fesleğen, kakule, tarçın, karanfil, zencefil, mercanköşk, kekik, biberiye, adaçayı ve dereotu.
Kabak yemeğine kekik konur mu?
Kabakların rengi çiğ iken beyazdır rengi hafif sarıya dönene kadar kavuruyoruz. Daha sonra 3 bardak sıcak su ekliyoruz. Önceden yıkadığımız 2 yemek kaşığı pirinçi, tuzunu ve kekiği de ekleyip karıştırıyoruz. Kaynadığında altını kısıyoruz.
Baharatlı Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı kabak yemeğine dereotu konur mu?
Salçamızı da biraz kavurup su ekliyoruz üzerine küp küp doğradığımız kabaklarımızı ilave edip tuzumuzu ekliyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Yemek piştikten sonra ocağın altını kapatıp dereotunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve servisinizi en erken 3dk sonra yapın dereotu kokusunu versin.
Kabak kızartma sosu nasıl yapılır?
Sosu için; 1 yumurta. 1, 5 çay bardağı süt. 4-5 yemek kaşığı un….Servis için;Yoğurtlu Baharatlı Sos;
- 1 kase yoğurt.
- Tuz, nane, pulbiber.
- Tercihe göre sarımsak (Ben eklemedim)
Kabak Kizartmasinin yanina ne yapilir?
Diye düşünenler için tavsiyelerimiz şöyle:
Kabağın içinden mücver olur mu?
Kabak içi çıkartılır robotta geçirilip suyu süzdürülür ayrı bir kapta yumurta un ve baharatlar çırpılır. Üzerine kabak ve maydanozda eklendikten sonra yanmaz tavada kızartılmış yağa kasık yardımıyla koyulur. Altı kızaran kabaklar masa yardımıyla ters çevrilir ve servis tabağına alınır.