Son Konular

Kabak Krakeri

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Kabak Krakeri Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek (24 saat suda bekleyecek, 3 kez suyu değişecek)
1 adet siyah kabak
Tuz
Zeytinyağı
Çörek otu
Baharatlar (kimyon, nane, pul biber)

Kabak Krakeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 su bardağı yeşil mercimeği 24 saat suda bekletin. (bir gün önceden hazırlanması lazım tabii).
1 siyah kabağı dilimleyip rondoya koyun, (bendeki iri bir kabaktı) mercimeği de ekleyip rondoda çekin.
Zeytinyağı, tuz, çörek otu ve baharatları da koyup karıştırın.
Bir spatula ile teflon tepsiye döküp bastırarak yayın.
180-200 derece arasında fanlı ayarda 1 saat pişirin. (fanlı olsun ki kabağın suyu biraz kurusun. ).
Fırından çıkarınca dilimleyin. Hafif nemli, kurabiye tadında bir atıştırmalık olacak.
Not: bazı dilimler daha ıslaktı onları tepside ters çevirip 10 dk daha kuruttum.

Kabak Krakeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

En guzel aşure tarifi

T

Tereyağlı poğaca tarifleri

  1. Konular

    1. 1.280.634
  2. Mesajlar

    1. 1.677.349
  3. Kullanıcılar

    1. 31.681
  4. Son üye

Geri
Üst Alt