Kabak Sinkonta

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Kabak Sinkonta Tanımı İçin Gereçler
1 kg kabak
1 poşet yemeklik kıyılmış domates (buzluktan)
1 ya da yarım yemek kaşığı domates salçası
1 ya da 1, 5 çay bardağı zeytinyağı ( göz kararı )
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1-2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
2 su bardağı su

Kabak Sinkonta Tanımı Yapılışı

1 kg kabağımızı yıkayıp, kabuklarını soyup daire ya da yarım ay biçiminde doğruyoruz.
Kuru soğanı ve sarımsakları da yemeklik doğruyoruz.
Zeytin yağında 2-3 dakika kavuruyoruz.
Akabinde salçayı da koyuyoruz.
Salça 1-2 dakika kavrulduktan sonra yaklaşık 15-20 dk evvel buzluktan çıkardığımız 1 poşet domatesi tencereye ekliyoruz.
Tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz (tuz isteğe bağlı 1, 5 ya da 2 tatlı kaşığı olabilir tatmadan karar vermeyin derim ).
Daha sonra kabakları, nane ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Sonra 2 bardak suyumuzu da ekliyoruz.
Bu sırada yemeğimiz artık fokurduyor olacaktır.
Dereotunu da doğrayıp ekliyoruz.
Tenceremizin kapağını kapatıp 30-35 dakika kısığa yakın ateşte pişiriyoruz. (ara orta denetim edip karıştırın).
30-35 dakika sonra yemeğimiz hazır.
Elinize sıhhat ve afiyet olsunn. ❤
 
T

İçinizi Isıtacak Sıkıcık Çorbası

T

İlikli Kemik Suyu

  1. Konular

    1. 1.262.690
  2. Mesajlar

    1. 1.659.180
  3. Kullanıcılar

    1. 31.269
  4. Son üye

Geri
Üst Alt