Modoratör
Yeni Üye
Kabak tatlısı neden dağılır?
Bal kabağı tatlısının kusursuz olabilmesi için doğru olgunluğa sahip bir kabak almanız gerekir. Eğer ki kabak, çok sert olursa şerbeti içine çekmeyerek hem iyi pişmez hem de yavan olur; kabak çok yumuşak olursa çabucak dağılır ve asla güzel bir sunum imkânı tanımaz.
Kabağın tadı neden acı olur?
Kabakların acı olmasının birçok sebebi olabilir. Kabaklar suya ihtiyaç duyan sebzelerdir eğer suyu az bırakılıp güneş altında çok kalırsa acı olma eğilimi gösterebilirler. Kabağın toprağında kullanılan gübre bile kabağın tadını etkiler.
Kabak tatlısı Şekerlendi ne yapabilirim?
Kabak tatlısı Şekerlendi ne yapabilirim?
Şekerlenen, donan tatlı altında su ıstılır ve tatlı tepsisi üzerine oturtulur.
Kabak tatlısı bekletmeden fırında nasıl yapılır?
Kabak tatlısı bekletmeden fırında nasıl yapılır?
Dilim limonlar üstüne koyulur, üzerine su ilave edilir. Kısık ateşte önce kapağı kapalı olarak 15 dk kadar pişirilir, daha sonra kapağı hafif açık olarak kabaklar yumuşayana kadar ve şekeri köpür köpür olup suyu şerbet kıvamı olana kadar pişirilir. Vanilya eklenecekse kapatmadan son 1-2 dakika önce eklenir.
Acı kabak zehirler mi?
Acı kabak vücudu nasıl etkiler? Cucurbitacin yeşil kabakta olması gereken miktardan fazla çoğalırsa çok zararlı ve tahriş edici bir etkiye sahiptir. Nazofarinks ve ağız boşluğunun mukoza zarını olumsuz yönde etkiler.
Kıtır kabak Nasıl Yapılır?
Kireçte Kabak Nasıl Yapılır?
- Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın.
- Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın.
- Kabak dilimlerini ekleyin.
- Kabakları sudan alıp iyice yıkayın.
Şekerlenmiş tatlıya ne yapmak gerekir?
Şekerlenmiş tatlıya ne yapmak gerekir?
Bir diğer yöntem ise yeniden şerbet kaynatıp üzerine dökmek. Bu şekilde şekerler şerbetin etkisiyle eriyecek hem de baklavanız yeniden eski çıtırlığına kavuşacaktır. Şekerlenen baklavalarınızdan muhallebili bir tatlı da yapabilirsiniz.
Tatlının Şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?
Tatlının Şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?
Şerbetin şekerlenmemesi için yapılacak tek yol vardır. O da şöyle; şerbet kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra, suya daldırılmış fırça ile tencere kenarına sıçramış şerbeti tencere içine akıtarak silmektir. Bu işlemi şerbet yaparken uygularsanız, şerbetiniz koyu da olsa şekerlenmez.
Kabak tatlısı yaparken su konur mu?
Not:-Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Bir gece önceden şekere yatırılır. Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı.