Modoratör
Yeni Üye
Kaça kadar okumak zorunlu?
2012-2013 eğitim öğretim döneminde Türkiye'de zorunlu eğitim 8 yıldan 12 yıla çıkarılmıştır. Daha önce 5+3 (İlkokul-ortaokul) şeklinde uygulanan model, 4+4+4 (4 sene ilkokul, 4 sene ortaokul ve 4 sene lise ) şeklinde kademelendirilmiştir.
Türkiyede lise zorunlu mu?
Türkiye'de 30/03/2012 tarihinde uygulamaya geçen 6287 sayılı yasa gereği zorunlu eğitim dört (4) yıl süreli ilkokul, dört (4) yıl süreli ortaokul ve dört (4) yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır.
Hangi ülkede zorunlu eğitim isteğe bağlı olarak 18 yaşına kadar uzatılabilir?
Hangi ülkede zorunlu eğitim isteğe bağlı olarak 18 yaşına kadar uzatılabilir?
İtalya'da da zorunlu eğitimin süresi 10 yıl olarak uygulanıyor. 16 yaşını dolduran ve örgün eğitime devam etmeyen öğrencilerin 18 yaşına kadar mesleki eğitim görmeleri öngörülüyor.
Zorunlu egitim kaç yıl 2021?
Zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkaran düzenleme ile toplam nüfusun ortalama eğitim yılı artırılacak ve okullaşma oranındaki bölgesel farklılıklar da azaltılacaktır.
Bireylerin 12 yıl zorunluluğu olan hakkı nedir?
Bu kanunda 8 yıldan 12 yıla çıkarılan zorunlu eğitim; 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsıyor. 60-66 ay arası çocuklardan gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan, velisinin yazılı isteği üzerine ilkokula, diğerleri ise okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilecek.
Türkiye'de eğitim zorunlu mu?
Türkiye'de eğitim zorunlu mu?
Türkiye'de zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesini öngören İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, 20 Şubat 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin beş Grup Başkanvekili TBMM'ye sundu.
Zorunlu eğitim hangi ülkelerde var?
Zorunlu eğitimin 13 yıl olduğu ülkeler: Almanya, Belçika, Hollanda, Dominik C. 11 yıl olan ülkeler: İspanya, Norveç, Malta, Fransa, Moldova, Ermenistan, Kazakistan, İsrail, Kanada, Avustralya, Azerbaycan, Guatemala, Peru, Tunus.
Japonya'da zorunlu eğitim kaç yıl?
Japon okul sistemi okul öncesi, 6 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul, 3 yıl lise ile ortala- ma 4 yıl üniversite olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. İlkokul ve ortaokulu kapsayan zorunlu öğrenim süresi 9 yıldır. Ülkede ulusal okullar, kamu okulları ve özel okullar olmak üzere üç tür okul bulunmaktadır.