Son Konular

Kadın Kooperatiflerinin Başarılarına Göz Atın: Yeni Tanıtım Filmi Yayında

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.455
white.jpg

Trabzon'un eşsiz güzelliklere sahip Of ilçesinde, kadınlar ve özel gereksinimli bireyler tarafından oluşturulan bir kooperatif, ürettikleri ürünlerle dikkat çekiyor. Bu özel girişimin hikayesi, şimdi bir belgesel ile anlatılıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen "2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen belgesel çalışmaları, Karadeniz Bölgesi'nde büyük ilgi görüyor. Kadın kooperatiflerinin başarı öyküleri, izleyicilerle buluşturuluyor.

Of ilçesinde faaliyet gösteren Zirve İstihdam Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nde üretilen seramik ve dekoratif cam ürünleri, kadınlar ve özel gereksinimli bireylerin elinden çıkıyor. Bu özel atölyede ortaya çıkan başarı hikayeleri, izleyicileri etkilemeye devam ediyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilen belgesel çekimlerine, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Kooperatifler Dairesi Başkanı Gülsüm Gözde Ayanoğlu da katıldı. Ayanoğlu, kooperatiflerin toplumsal sorumluluklarına vurgu yaparak, bu tür girişimlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Zirve İstihdam Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin Başkanı Selma Uzunlar Nuhoğlu, kooperatiflerin önemine dikkat çekerek, kadın istihdamına ve özel gereksinimli bireylere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Nuhoğlu, atölyede gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinerek, Ticaret Bakanlığı'nın kendilerine sağladığı desteğin kıymetli olduğunu belirtti.

2025'in "Uluslararası Kooperatifler Yılı" ilan edilmesi, kooperatifçilik kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik önemli adımların atılmasını sağlayacak. Bu kapsamda yapılan belgesel çalışmalar, vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefliyor. Ticaret Bakanlığı, kadın girişim ve işletme kooperatiflerine verdikleri destekle, bu alandaki çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.

YKS'de Son Dakika Yetişmeyen Öğrencilerin Hüznü!

Samsun'da Polis Operasyonunda 3 Şüpheli Tutuklandı