Son Konular

Kadir Has Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Kadir Has Üniversitesinde hangi bölümler var? Kadir Has Üniversitesi, geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. Üniversitede hukuk, işletme, iletişim, psikoloji ve uluslararası ilişkiler gibi birçok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır. Kadir Has Üniversitesi, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler de kazandırmaktadır. Böylece öğrenciler, mezun olduklarında iş hayatında başarılı olabilmektedirler. Üniversitenin akademik kadrosu, alanında uzman ve deneyimli öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun bir bölüm seçmelerine olanak sağlamaktadır.
İçindekiler

Kadir Has Üniversitesi, çeşitli alanlarda eğitim veren bir üniversitedir. Üniversitede aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
1. İktisat: Ekonomi alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için İktisat bölümü mevcuttur. Bu bölümde, mikro ve makro ekonomi, finans, istatistik gibi dersler verilmektedir.
2. İşletme: İş dünyasında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için İşletme bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, pazarlama, finans, insan kaynakları gibi dersler verilmektedir.
3. Hukuk: Hukuk alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için Hukuk bölümü mevcuttur. Bu bölümde, anayasa hukuku, ceza hukuku, ticaret hukuku gibi dersler verilmektedir.
4. Psikoloji: İnsan davranışlarını anlamak ve psikolojik sorunlara çözüm bulmak isteyen öğrenciler için Psikoloji bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, genel psikoloji, sosyal psikoloji, klinik psikoloji gibi dersler verilmektedir.
5. İletişim: Medya ve iletişim alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için İletişim bölümü mevcuttur. Bu bölümde, gazetecilik, halkla ilişkiler, medya etiği gibi dersler verilmektedir.
6. Uluslararası İlişkiler: Küresel politika ve uluslararası ilişkiler konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için Uluslararası İlişkiler bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, siyaset bilimi, uluslararası hukuk, diplomasi gibi dersler verilmektedir.
7. Mimarlık: Yaratıcı ve estetik bir alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için Mimarlık bölümü mevcuttur. Bu bölümde, mimari tasarım, yapı malzemeleri, tarih ve teori gibi dersler verilmektedir.
8. Endüstri Mühendisliği: Üretim süreçlerini optimize etmek ve işletmelerde verimlilik sağlamak isteyen öğrenciler için Endüstri Mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, operasyon yönetimi, kalite kontrol, lojistik gibi dersler verilmektedir.
9. Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar teknolojileri ve yazılım geliştirme konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için Bilgisayar Mühendisliği bölümü mevcuttur. Bu bölümde, programlama, veri yapıları, yapay zeka gibi dersler verilmektedir.
10. Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı ve işletimi konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, devre analizi, sinyal işleme, güç elektroniği gibi dersler verilmektedir.
11. İngiliz Dili ve Edebiyatı: İngilizce dilini ve edebiyatını derinlemesine öğrenmek isteyen öğrenciler için İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mevcuttur. Bu bölümde, dilbilgisi, edebi analiz, çeviri gibi dersler verilmektedir.
12. Tarih: Tarih alanında uzmanlaşmak ve geçmişin izlerini takip etmek isteyen öğrenciler için Tarih bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, Osmanlı tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, dünya tarihi gibi dersler verilmektedir.
13. Sanat ve Kültür Yönetimi: Sanat ve kültür alanında organizasyon ve yönetim becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler için Sanat ve Kültür Yönetimi bölümü mevcuttur. Bu bölümde, sanat tarihi, etkinlik yönetimi, kültür politikaları gibi dersler verilmektedir.
14. Uluslararası Ticaret ve Finans: Küresel ticaret ve finans konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, uluslararası pazarlama, finansal yönetim, dış ticaret mevzuatı gibi dersler verilmektedir.
15. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık: Küresel lojistik ve taşımacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler için Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü mevcuttur. Bu bölümde, lojistik yönetimi, uluslararası taşımacılık, depo yönetimi gibi dersler verilmektedir.
16. Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri: Dijital medya ve iletişim teknolojileri konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama, web tasarımı gibi dersler verilmektedir.
17. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler: Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında derinlemesine bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler için Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mevcuttur. Bu bölümde, siyasal düşünceler tarihi, uluslararası güvenlik, siyasi partiler gibi dersler verilmektedir.
18. Eğitim Bilimleri: Eğitim alanında uzmanlaşmak ve öğretmenlik kariyeri yapmak isteyen öğrenciler için Eğitim Bilimleri bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, eğitim psikolojisi, öğretim teknolojileri, ölçme ve değerlendirme gibi dersler verilmektedir.
19. Moleküler Biyoloji ve Genetik: Biyoloji ve genetik alanında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve araştırmalar yapmak isteyen öğrenciler için Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mevcuttur. Bu bölümde, hücre biyolojisi, genetik mühendisliği, biyoteknoloji gibi dersler verilmektedir.

Kadir Has Üniversitesinde İşletme Bölümü bulunmaktadır.
Hukuk Fakültesi'nde hukuk eğitimi alabilirsiniz.
İletişim Fakültesi'nde medya ve iletişim alanında eğitim verilmektedir.
Mühendislik Fakültesi'nde çeşitli mühendislik bölümleri bulunmaktadır.
Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde görsel sanatlar ve tasarım eğitimi alabilirsiniz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde işletme ve ekonomi alanında eğitim verilmektedir.
İletişim Fakültesi'nde gazetecilik ve halkla ilişkiler bölümleri bulunmaktadır.
Hukuk Fakültesi'nde anayasa hukuku ve ceza hukuku gibi alanlarda eğitim alabilirsiniz.
Mühendislik Fakültesi'nde bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği gibi bölümler mevcuttur.
Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi alabilirsiniz.

S

Grafiker Ne Kadar Maaş Alıyor?

S

İstinye Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde Hangi Bölümler Var?

1. Konular

1. 1.262.186
  2. Mesajlar

1. 1.658.632
  3. Kullanıcılar

1. 31.262
  4. Son üye

Geri
Üst Alt