<
haberci
Meraklı Üye

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşanan olayda, K.A.Y. isimli genç bir adam dengesini kaybederek dereye düştü. Kardeşi A.S.Y. ve annesi Reyhan Karabudak (37) hemen suya atlayarak K.A.Y.'ı kurtarmaya çalıştılar. K.A.Y. kendi çabalarıyla sudan çıkarken, ağabeyi ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kurtarılabildi, ancak ne yazık ki anneleri Reyhan Karabudak hayatını kaybetti.
Olay, Kazandere Mahallesi Yuvacık Barajı civarında gerçekleşti. Reyhan Karabudak, boşandığı eşinden sonra oğulları K.A.Y. ve A.S.Y. ile doğa yürüyüşüne çıktı. İddialara göre, K.A.Y. dengesini kaybederek dereye düştü. Kardeşi A.S.Y. hemen peşinden atladı ve ardından anneleri Reyhan Karabudak da çocuklarını kurtarmak için suya girdi.
K.A.Y. sudan kendi çabalarıyla çıkmayı başardı ve çevredekilerden yardım istedi. Olayın bildirilmesi üzerine itfaiye, AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. K.A.Y. hastaneye kaldırılırken, ekipler diğer iki kişiyi kurtarmak için çalışmalara başladı. A.S.Y. yaklaşık 1,5 saatlik bir müdahalenin ardından kurtarıldı ve hastaneye sevk edildi.
Kurtarma ekipleri annelerine de ulaştı ve maalesef Reyhan Karabudak'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Karabudak'ın cansız bedeni, işlemlerin tamamlanmasının ardından Kocaeli Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olaya tanık olan Ahmet Erkul, yaşananları şu şekilde anlattı: "Bağırma sesleri duydum ve ardından ambulans ile itfaiye seslerini duydum. Olay yerine vardığımda çocuğu kurtarmışlardı. Diğer çocuğu göremedim. İtfaiye ekipleri suya düşen annenin cesedini çıkardı. Ne yazık ki anne hayatını kaybetti." Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Haber ve görüntü: Nazım Özgün ERBULAN/BAŞİSKELE(Kocaeli)