haberci
Meraklı Üye
Kahramanmaraştan yamaç paraşütüyle 7 saat 21 dakikada 238 kilometre yol kat ederek Şanlıurfaya indiğini belirten 46 yaşındaki Yılmaz Cansarı, şimdiki hedefini "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Harrandaki ünlü kubbeler olarak belirledi.
Akaryakıt istasyonlarının teknik kurulumunu yapan ekstrem spor tutkunu Cansarı, AA muhabirine açıklamasında uçuştan önce hava koşullarını çok iyi bilmek zorunda olduklarını söyledi.
Belirli bir irtifadan sonra hava akımının güçlü olduğunu aktaran Cansarı, gündelik koşulların ve termal aktivitelerin paraşütçüler için önemli olduğunu dile getirdi.
Özellikle uzun mesafe uçuştan önce yeme ve içme dengesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Cansarı, "Gece saat 23.00den sonra sıvı tüketmiyoruz. Sabah kalktığımda da böyle hafif bir kahvaltı yaptım. Ondan sonra yanıma hurma aldım." dedi.
Cansarı, Kahramanmaraş Narlıdaki Kardelen Tepesinde hazırlıklar kapsamında paraşütün kanadını, kaskını ve yeleğini kontrol ettiğini anlattı.
Havalandıktan sonra Yavuzeli istikametinden Şanlıurfaya doğru yöneldiğini belirten Cansarı, Fırat Nehrinin üzerinden 2 bin 500 metre, Halfetide ise 4 bin 200 metreye kadar çıktığını kaydetti.
Yol boyunca çeşitli doğa ve şehir manzaralarını kaydettiğini ifade eden Cansarı, şöyle devam etti:
"Orada termal dediğimiz aktiviteler var. Onları dönerek irtifa kazanıyoruz. Yani bildiğiniz kartal gibi, şahin gibi, leylek gibi kanat çırpmadan yükseldik. Biz de onları aslında taklit ediyoruz. Yukarıdan bakmakla aşağıda olmak çok farklı bir olay. Viranşehiri geçince de yolun sağında boşluğa iniş planı yaptım. Daha sonra inişimi gerçekleştirdim. Viranşehirli birçok kişi yanımıza gelerek, Nereden geldiniz, nasıl geldiniz, motorunuz var mı? şeklinde sorular yöneltti. Çünkü inanamıyorlar, inandıramıyorsun. Motor yok, bir bez parçasıyla insanın 7 saat uçması onlara mantıklı gelmiyordu."
Yol boyunca hurma tüketti
Cansarı, Viranşehirde tarlaya indikten sonra halkın kendisini çok sıcak karşıladığını anlattı.
Uçuşların kalabalık olduğunda daha keyifli olduğunu dile getiren Cansarı, "Enerjimin düşmemesi için Fıratın üstündeyken, Urfa ile Viranşehire yaklaşırken olmak üzere 3 hurma yedim. Video çekmek için eldiveni çıkarttım. Harran Ovasını çekmeye başladım. O anda elim donmaya başladı. Aşağıda 50 derece Urfanın sıcaklığı var, ben ise -5 derecedeyim." diye konuştu.
Cansarı, ekstrem sporların kendisini mutlu ettiğini, adrenalini olan etkinliklere çok meyilli olduğunu söyledi.
Şanlıurfada yaşayan kardeşini havadayken arayıp, Viranşehire çağırdığını aktaran Cansarı, "Kardeşimle oradan gittik, ciğerimizi yedik. Bundan sonraki hedefim Göbeklitepe ile Harrandaki ünlü kubbelere paraşütle inmek. Kahramanmaraştan alacağım şoklanmış dondurmaları da beni karşılayanlara ikram etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Akaryakıt istasyonlarının teknik kurulumunu yapan ekstrem spor tutkunu Cansarı, AA muhabirine açıklamasında uçuştan önce hava koşullarını çok iyi bilmek zorunda olduklarını söyledi.
Belirli bir irtifadan sonra hava akımının güçlü olduğunu aktaran Cansarı, gündelik koşulların ve termal aktivitelerin paraşütçüler için önemli olduğunu dile getirdi.
Özellikle uzun mesafe uçuştan önce yeme ve içme dengesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Cansarı, "Gece saat 23.00den sonra sıvı tüketmiyoruz. Sabah kalktığımda da böyle hafif bir kahvaltı yaptım. Ondan sonra yanıma hurma aldım." dedi.
Cansarı, Kahramanmaraş Narlıdaki Kardelen Tepesinde hazırlıklar kapsamında paraşütün kanadını, kaskını ve yeleğini kontrol ettiğini anlattı.
Havalandıktan sonra Yavuzeli istikametinden Şanlıurfaya doğru yöneldiğini belirten Cansarı, Fırat Nehrinin üzerinden 2 bin 500 metre, Halfetide ise 4 bin 200 metreye kadar çıktığını kaydetti.
Yol boyunca çeşitli doğa ve şehir manzaralarını kaydettiğini ifade eden Cansarı, şöyle devam etti:
"Orada termal dediğimiz aktiviteler var. Onları dönerek irtifa kazanıyoruz. Yani bildiğiniz kartal gibi, şahin gibi, leylek gibi kanat çırpmadan yükseldik. Biz de onları aslında taklit ediyoruz. Yukarıdan bakmakla aşağıda olmak çok farklı bir olay. Viranşehiri geçince de yolun sağında boşluğa iniş planı yaptım. Daha sonra inişimi gerçekleştirdim. Viranşehirli birçok kişi yanımıza gelerek, Nereden geldiniz, nasıl geldiniz, motorunuz var mı? şeklinde sorular yöneltti. Çünkü inanamıyorlar, inandıramıyorsun. Motor yok, bir bez parçasıyla insanın 7 saat uçması onlara mantıklı gelmiyordu."
Yol boyunca hurma tüketti
Cansarı, Viranşehirde tarlaya indikten sonra halkın kendisini çok sıcak karşıladığını anlattı.
Uçuşların kalabalık olduğunda daha keyifli olduğunu dile getiren Cansarı, "Enerjimin düşmemesi için Fıratın üstündeyken, Urfa ile Viranşehire yaklaşırken olmak üzere 3 hurma yedim. Video çekmek için eldiveni çıkarttım. Harran Ovasını çekmeye başladım. O anda elim donmaya başladı. Aşağıda 50 derece Urfanın sıcaklığı var, ben ise -5 derecedeyim." diye konuştu.
Cansarı, ekstrem sporların kendisini mutlu ettiğini, adrenalini olan etkinliklere çok meyilli olduğunu söyledi.
Şanlıurfada yaşayan kardeşini havadayken arayıp, Viranşehire çağırdığını aktaran Cansarı, "Kardeşimle oradan gittik, ciğerimizi yedik. Bundan sonraki hedefim Göbeklitepe ile Harrandaki ünlü kubbelere paraşütle inmek. Kahramanmaraştan alacağım şoklanmış dondurmaları da beni karşılayanlara ikram etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.