Modoratör
Efsanevi Üye
Kajun baharatı nasıl kullanılır?
Izgaralarda, balık, et ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir. Kajun baharatını etlerin üzerine tuz atar gibi serpebilir ya da etleri bu baharatla marine edebilirsiniz. Cajun baharatının köriyi andıran baskın bir tadı vardır.
Kajun baharatı patateste nasıl kullanılır?
Bir mutfak havlusunun üzerine alıp tamamen kuru bir hale getirin. Patateslerinizi kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili tabağınızın üzerine alın ve bolca baharat serpin. Ardından da servis edin. Afiyetler olsun!
Hazır patates baharatı nasıl kullanılır?
Hazır patates baharatı nasıl kullanılır?
Fırında pişireceğiniz baharatlı patates hafif bir lezzete sahip olacak ve et yemeklerinin yanına çok yakışacak. Bir kasenin içinde 1 yemek kaşığı patates çeşnisi ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın. 500 g elma dilim patatesi, karışımın içine döküp karıştırın.
Çeşnili patates kızartması nasıl yapılır?
Çeşnili patates kızartması nasıl yapılır?
Patateslerimizi soyup dilimliyoruz. Dilimlediğimiz patatesleri derin bir kasede 2 defa yıkayalım ve sonra iyice kurulayalım ıslak patates kalmasın. Sonra bir kaseye 2 çorba kaşığı kajun baharatlı patates çeşnisi ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım. Bu kaseye dilimlediğimiz patatesleri de ekleyip karıştıralım.
Tavuğa kajun baharatı atılır mı?
Ne kadar uzun süre tavuklarınızı marine ederseniz lezzeti o kadar nefis olur. Üstelik bu marinasyon süreci için sadece 3 malzemeye ihtiyacınız var: tavuk, kajun baharatı ve krema. Krema tavuklarınızın yumuşacık olmasını sağlarken kajun (cajun) baharatı ise lezzetine lezzet katıyor.
Kajun baharatı nerelerde kullanılır?
Kajun baharatı (cajun seasoning) Fransız ve Hint mutfağının en popüler baharat karışımlarındandır. Özellikle tavuk ve patatese çok yakışmakla birlikte et, balık, tavuk yemekleri ve ızgaralarda kullanılır. Etleri marine edebileceğiniz gibi yemeklerin üzerine serperek de kullanabilirsiniz.