Modoratör
Efsanevi Üye
Kakao yağı nasıl Temperlenir?
Temperleme – Kakao Yağı Temperleme, çikolatanın ana hammaddesi olan kakao yağını, kontrollü şekilde soğutarak onun %1-3'ünün kararlı yapıda kristal oluşturmasını sağlar. Oluşan bu kristaller, diğer yağ moleküllerinin de soğutma sırasında kendilerine benzeyecek şekilde kristallenmesini sağlar.
Kakao yağı doymuş mu?
Bitkisel besinlerde küçük bazı istisnalar dışında (kakao ve hindistan cevizi yağları) doymuş yağlar yok denecek kadar azdır.
Kakao yağı bitkisel mi?
Kakao yağı bitkisel mi?
Kakao yağı da tıpkı diğer bitkisel yağlar gibi doğal bir üründür. Kakao çekirdeğinden çıkarılan yağa kakao yağı denilmektedir. Doğal yağlar, bitkisel yağlar ve ürünler kategorisi içerisinde yer alır.
Malzeme temperleme nedir?
Temperleme ya da menevişleme, su verilmiş çeliklerin gevrekliğini gidermek ve tokluk kazandırmak için, dönüşül sıcaklıklar altında yapılan ısıl işlem. Metal yüksek sıcaklıkta tutularak içindeki karbon atomları kararlı hale getirilir. Yeterli süre yüksek sıcaklıkta tutulan metal aniden soğutulur.
Kakao yağı nasıl kokar?
Kakao yağı, tropikal kakao meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen bitkisel bir katı yağ çeşidini oluşturuyor. Oda sıcaklığında sarımtırak bej renge sahip olan kakao yağı, kokusu itibarıyla ise tıpkı çikolataya benziyor.
Kakao yağı Komedojenik mi?
Kakao yağı Komedojenik mi?
Mineral yağlar bir başka değişle petrol türevi yağlar bu listenin en başında gelirken bitki bazlı yağlardan Hindistan cevizi yağı, shea yağı, kakao yağı, palmiye yağı ve keten tohumu yağı gözenek tıkayan doğal komedojenik yağları oluştururlar.
Kakao kaç derecede yanar?
Çikolata 45 derecede erir. 45 dereceden fazla da yukarı çıkarmayın. Çünkü, çikolata çok kolay yanabilen bir besin ve yandığı zaman, ne yazık ki çöp oluyor.
Pralin nedir ne işe yarar?
Pralin; fındık püresinin şeker, nebati yağ*, süt tozu, kakao, doğala özdeş aromalar (çikolata aroması ve vanilin) ve emülgatör (lesitin) ile karıştırılmasıyla elde edilen bir üründür. Pralinler robotta çekilerek pasta kremalarına, kek hamurlarına, muslara*, sütlaçlara ve anglezlere* konur.
Temperleme işlemi nasıl yapılır?
Temperleme işlemi nasıl yapılır?
Çikolata Temperleme Nasıl Yapılır?
- Çikolata öncelikle benmari usulü ile 45-50 dereceye dek eritilir.
- Eriyen çikolatanın ısısı 27-28 derecelere düşürülür.
- Bu işlemler boyunca temperleme spatulası kullanılarak sürekli temperlenir.
- Çikolata tekrar 31-32 derecelere dek getirilip temperleme işlemi tamamlanır.