Modoratör
Yeni Üye
Kakaonun anavatanı neresidir?
Kakao (Theobroma cacao), 4-8 metre boyunda ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü. Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir.
Hangi kakao daha iyi?
En İyi Kakao Tozunu Alın; Nemli ve hassas pişmiş ürünler için,Alkalize işlenmiş, yağ oranı yüksek ve bu nedenle nem emici nişasta bakımından düşük olan bir kakao tozu almanızı öneririz.
Türkiye kakaoyu nereden ithal ediyor?
Türkiye kakaoyu nereden ithal ediyor?
Türkiye'de yetişmeyen kakaonun neredeyse tamamı, Afrika ülkeleri Fildişi Sahili ile Gana'dan ithal ediliyor.
Kakao un diğer adı nedir?
"Theobroma cacao" ya da Hint bademi olarak da bilinir. Ortalama 4-8 metre yüksekliğindeki ağacın meyvelerinde ortalama 30-50 adet tohum bulunur. Pastalarda, kurabiyelerde, çikolatalar ve içeceklerde kullanılan kakao tozu kakao çekirdeklerinin birçok işlemden geçmesiyle elde edilir.
Kakaoyu ilk kim buldu?
Çikolatanın tarihi. Çikolatanın ana maddesi olan kakao çekirdeklerinin elde edildiği kakao ağacını, bugünkü Guyana sınırında Güney Amerika'nın eski yerlileri olan Mayalar keşfetti. Aztekler de kakao, kralların vazgeçemediği günlük sıcak içimlikler arasında yer almıştır.
Kaliteli kakao nasıl anlaşılır?
Kaliteli kakao nasıl anlaşılır?
İyi bir çikolata düz ve pürüzsüz olmalıdır. Eğer üzerinde renk değişiklikleri, yani koyudan açık renge doğru farklılıklar görürseniz, fazla sıcakta kalmış, kakao ve yağ yüzeyde kristalleşmiş demektir. Kaliteli bitter çikolataların rengi neredeyse kırmızıya çalan hoş bir koyu kahverengidir.
Kakaonun içinde ne var?
Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum mineralleri açısından zengin olan kakao, ayrıca tiamin, riboflavin, niasin, folat ve B6, E ve K vitamini gibi vitaminler içerir. Vücuda enerji için karbonhidrat, protein sağlarken önemli bir çinko, demir ve sodyum kaynağıdır.
Türkiye'de kakao ağacı var mı?
Kakao Türkiye'de nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ülkemizde dört mevsim yaşanıyor olmasına rağmen kakao üretilmemektedir. Bunun en büyük nedeni arada yüksek sıcak farklılıkları ve nem oranıdır. Buna karşın Avrupa ülkeleri arasında en fazla çikolata ihraç eden 2. ülke Türkiye'dir.