Kakulenin diğer ismi nedir?
Arapça ve Farsça "Hêl" olarak bilinen Kakule, ingilizcede "cardamom" olarak bilinmekte olup, çaya farklı bir aroma katmaktadır. Bergamotu andıran özel kokusundan dolayı ayrıca Kakule aromalı çaylar üretilir ki adları "Cardamom Tea" olarak geçer.
Kakule kahveye katılır mı?
Türk kahvesi ile kakuleyi karıştırıp harmanlayın. Suyu cezveye alın. Üzerine kakuleli Türk kahvesinden ilave edin.
Kaküli nedir?
Kaküli nedir?
Kakule, zencefilgiller ailesinden Elettaria ve Amomum cinslerini kapsayan bitkilerin genel adıdır. Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya'nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4–5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan'ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir.
Kukele nedir?
Kukele nedir?
Hindistan başta olmak üzere Nepal, Malezya gibi ülkelerde yaygın olarak yetişen bir bitki olan kakule, safran ve vanilyadan sonra Doğu'dan ithal edilen en kıymetli bitki olarak biliniyor. Sağlığa birçok faydası bulunmasının yanı sıra yemeklere, hamur işlerine, çaylara, hatta kahvelere lezzet verici olarak ekleniyor.
Kakuleli çay nasıl yapılır?
Kakule çayı hazırlamak için yarım litre sıcak su bir demliğin içine boşaltılır. 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırılarak çekirdekler sıcak suya eklenir ve 10 dakika demlenir. Eğer kakulenin toz halindeki formu kullanılacaksa bir yemek kaşığı kakule tozunun sıcak suyun içine eklenerek demlenmesi beklenir.
Kakule kahveye nasıl eklenir?
Kakuleli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
- Türk kahvesi ile kakuleyi karıştırıp harmanlayın. Suyu cezveye alın.
- Bir kez karıştırıp ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, hafif kaynamaya başlayınca fincanların yarısına paylaştırın.
- Tekrar ocağın üzerine alın, kaynamaya başlayınca fincanların üzerini tamamlayın. Sıcak servis edin.
Kahveye ne kadar kakule konur?
Kahveye ne kadar kakule konur?
Kakuleli Türk Kahvesi Tarifi – Yapılışı Cezveye 2 kahve fincanı soğuk su, 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve ezdiğimiz 1 adet kakule çekirdeklerini ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte kahve köpürüp tıkırdamaya başlayana kadar pişiriyoruz.