Kalan kek ile ne yapılır?
Bayat Kekleri Enfes Tatlılara Dönüştürmenizi Sağlayacak 9 Farklı Değerlendirme Yöntemi
- Yalancı Cezerye Tarifi.
- Karışık Meyveli Bardakta Muhallebi Tarifi.
- Ay Çöreği Tarifi.
- Kekli Truffle Tarifi.
- Kestaneli Trüf Tarifi.
- Bisküvili Rulo Pasta Tarifi.
- Popcake Tarifi.
- mybluprint.
Kuru kek nasıl değerlendirilir?
Bayat kek değerlendirmenin en bilinen tarifleri ise bayat kek topları, bayat kekten köstebek pasta veya tramisu, bayat kekten truff diyebiliriz. Genelde birçoğumuzun pastaneden aldığı ve evde yapılması pek akla gelmeyen bir lezzet var ki içinde bayat kek olduğunu eminiz daha önce hiç fark etmediğiniz, ay çöreği!
Olmayan kekten ne yapılır?
İyi Pişmemiş Kekleri Değerlendirmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce keki rondodan geçiriyoruz.
- Ardından azar azar sütü ilave edip yoğuruyoruz.
- Tezgaha streç film seriyoruz ve hamuru elimizle, oklavayla neyle rahat oluyorsa açıp dikdörtgen şekil veriyoruz.
- Krem şantiyi süt ile çırpıp kekli hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
Içi çiğ kalan kek nasıl değerlendirilir?
Içi çiğ kalan kek nasıl değerlendirilir?
İÇİ ÇİĞ OLAN KEK NASIL KURTARILIR? Keki fırına atıp pişirdikten sonra mutlaka kürdan testi yapın. Eğer kürdan testinde kekin içinin pişmediğini fark ettiyseniz, kek kalıbının (tepsi, borcam) üzerine başka bir kek kalıbı ile kapatın veya kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin ve kapağını kapatın.
Kalıptan çıkmayan kek nasıl değerlendirilir?
Kalıptan çıkmayan kek nasıl değerlendirilir?
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Bayat kekten çikolata topları nasıl yapılır?
Kek Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekleri ufalıyoruz ve sütümüzü ekleyip yoğuruyoruz.
- Karışımımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlak bir şekil elde ediyoruz.
- Eritilmiş çikolataya bulayıp çekilmiş cevizimize batırıyoruz. Afiyet olsun.
Kuru olan kek nasıl yumuşatılır?
- Adım. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun.
- Adım. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.
Pişmiş kek tekrar pişirilir mı?
Fırının üst kısmını kapatın, sadece alt kısmını çalıştırın. Kekinizi düşük ısıda 15 dakika daha pişirin. Bu sayede üzeri yanmayacak ve içi pişecektir. İçi hamur kalan kekinizi bu yöntemle kurtarabilirsiniz.
Fırın keki neden Kabartmaz?
Fırın keki neden Kabartmaz?
Fırının pişirme performansı, her yere eşit miktarda ısıyı dağıtamıyor olması, kapağında yaşanan tam kapanmama ve ısıyı içinde tutama problemleri kekinizin sönmesine neden olabilir. Özellikle daha hızlı olması bir şekilde pişmesi için fanlı programlarda pişirdiğiniz keklerde bu sorunu yaşamanız olası.
Hazır kekten çikolata topları nasıl yapılır?
Hazır kekten çikolata topları nasıl yapılır?
Hazır kekimizi parçalıyoruz küçük parçalar olması için makinadan geçirebilirsiniz. Üzerine erittiğimiz krema ve çikolatayı ekleyerek Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. İçine isteğe göre ceviz, fındık, bisküvi de ekleyebilirsiniz. Elimizde yuvarlaklar yapıyoruz ve servis kasemize koyuyoruz.
Kek üstü neden sert olur?
Olması gerekenden nemli bir hamur cam tepsiye yapışır. Daha katı bir hamur ise kekin sert olmasına neden olur.