Kalburabastı (Harika)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Kabak Çiçeği Dolması

T

Gofret Kurabiye

<
T

theking

Kalburabastı (Harika) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı Ceviz
1 yemek kaşığı Tarçın
Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar)
Şurup:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çok az limon suyu(bir kaç damla kafi)
Not:1 su bardağı süt yerine, 1 /2 su bardağı süt, 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilavesi ile de yapılabilir


Kalburabastı (Harika) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı, süt, kabartma tozu, sirke, tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilerek karıştırılır.
Karışıma Un ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur iyice yoğurulur.
Hamurdan iri parçalar koparılarak elde yuvarlanır.
Daha sonra hamur elde yassılaştırılır.
Üzerine rendenin büyük delikli kısmında şekil verilerek yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine dizilir.
Pembeleşinceye kadar, 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirilir. Arzu ederseniz buzdolabına kaldırabilir,soğuk olarak yenmeden iki saat kadar önce şerbetle buluşturabilirsiniz.
Şerbeti için su ve şeker karıştırılır ve kaynadıktan sonra limon ilave edilerek, 10 dakika kadar daha kaynatılır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyunca buzdolabına kaldırılır ve iyice soğuması beklenir.
Arzu edilirse oda sıcaklığında soğuyunca da kullanılabilir. Tamamen arzunuza bağlı. NOT :Bu tarifte kalburabastılarda da, şerbet de soğuk olacak. En büyük özelliği bu. (Buzdolabından çıkararak 2 saat öncesinden şuruba konulması yeterli)
Kalburabastı (Harika) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Kabak Çiçeği Dolması

T

Gofret Kurabiye

Geri
Üst Alt