Kalburabastı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
200 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir dilim limon
Arası için;
Fıstık ,ceviz ve fındık tercih edersiniz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım .
Şekeri ,suyu ,bir dilim limon tencereye alalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 10- 15 dakika kaynatalım .
Ocaktan alıp soğumaya bırakalım .
Evet artık sıra hamurunda hanımlar karıştırma kabına yumuşamış tereyağı ,sıvı yağı ,yoğurt, irmik, yumurta ve kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
Hamuru ceviz büyüklüğünde modülleri alıp yuvarlayalım.
Kalıbın üzerine koyup biraz bastırarak içine fıstık koyup kapatalım birleştirdiğimiz yeri altta kalacak biçimde tepsiye koyalım.
Bütün hamuru hamuru bu halde bitirelim .
170 fırında öncesinde ısıtılmış alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti dökelim.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. Şerbeti çektikten sonra 15 dakika sonra tatlıyı aykırı çevirelim ki şerbeti uygunca çeksin şimdiden afiyet olsun hanımlar hoş yorumlarınızı fotoğraflarınızı bekliyorum ‍
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

3,2,1 Poğaça

T

Bebek Fincan Keki

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.820
  3. Kullanıcılar

    1. 31.408
  4. Son üye

Geri
Üst Alt