Modoratör
Tanınmış Üye
Kalıp çikolata ile ne yapılır?
Tatlı krizlerine iyi gelen sufle, sıcak çikolatalı brownie, meyveli fondü ve daha birçok tadı damağımızda kalan, vazgeçilemeyen lezzetlerin yapımında kalıp çikolata yer alıyor.Çikolata kalıbı nasıl yapılır?
Çikolata kalıbınızı bir ısı tabancasıyla 26 ila 27°C'lik sıcaklığa getirin, ancak temperlenmiş çikolatanızdan daha sıcak olmamasına dikkat edin. Kalıbı, temperlenmiş çikolatayla doldurun. Kalıbı bir köşesinden tutun ve çikolata kalıbının üstünden ve kenarlarından fazla çikolatayı kazıyın.Çikolatanın içine ne katıyorlar?
Çikolatanın içine ne katıyorlar?"Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası, çikolataya hayvan yemi olarak kullanılan soya tozu, margarin, keçi boynuzu tozu, leblebi tozu, kavrulmuş bakliyat tozu, fındık zarı katıyorlar.
Kuvertür çikolata nerelerde kullanılır?
Kuvertür çikolata nerelerde kullanılır?Çikolata ve çikolatalı şekerleme yapımında ana malzeme olan kuvertür çikolata; pasta, kek ve çikolatalı tatlıların içine katılır. Külçe halinde alınan kuvertür çikolata el rendesi ile rendelenerek veya tırtıklı bir bıçakla kıyılarak pasta ve kekleri süslemede kullanılır.
Kuvertür çikolata ile ne yapılabilir?
Kuvertür çikolata genellikle temperlenerek ve çikolata kaplı tariflerde kullanılır. Daha yüksek oranda kakao yağı içerdiğinden, kek veya kek gibi eritilmiş çikolata gerektiren tariflerde farklı kullanılabilir. Özellikle pastacı şefler kek ve pasta tariflerinde ve temperleyerek kuvertür çikolatayı kullanırlar.Çikolatanın hemen erimemesi için ne yapılır?
Yine aşırı sıcak havalarda alabileceğimiz önlemlerden biri, çikolatayı koyduğumuz koliyi metalize folyo ile sararak, sevkiyat sürecinde güneşli bir ortamda kalsa bile ısıdan direkt etkilenmesini önleyebiliriz.Çikolata kac dakikada donar?
Çikolata kac dakikada donar?Bunun için bir test yapmanız gerekiyor. En kolay yolu da; spatula yardımıyla çikolatadan az miktarda alın ve mermerin üzerine damlatın. Eğer, çikolatanız 1-2 dakika içinde donduysa, doğru bir şekilde temperlenmiş demektir.
Beyazlamış çikolata yenir mi?
Beyazlamış çikolata yenir mi?Yağsı beyaz tabaka: Çikolata sıcaklık değişimlerine maruz kaldığında yağ kristalleri sıvı hale gelir ve çikolatanın yüzeyine çıkar , parlaklığını kaybederek beyaz bir katman oluşur. Bu durumda çikolata özelliklerini kaybetmez ve hala yenilebilir.