Modoratör
Yeni Üye
Kalite güvence stratejisi nedir?
Yükseköğretim kurumlarında iç kalite güvence sistemi, kurumun gelecek planlarını belirlemesi; sahip olunan kaynakların ve yetkinliklerin bu hedefler doğrultusunda yönetilmesi, tüm süreçlerin kurumsal değerlerle uyumlu olarak yönetilmesi, ölçme ve izleme yoluyla sürekli öğrenme ve iyileştirmenin benimsenmesini …
Hükak nedir?
Hükak nedir?
Hacettepe Üniversitesi Kalite Komisyonu (HÜKAK) Üniversite bünyesinde kalite güvence sistemi ile ilgili olarak en üst ve yetkili kuruldur. Kalite Komisyonu rektör başkanlığında, üniversite genelinde fakülte, enstitü ve araştırma merkezlerinden seçilen akademik ve idari personel ile öğrenci temsilcisinden oluşur.
Kalite Kanunu Nedir?
Kalite Güvencesi Sistemi; yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri ile idari hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerini planlama ve uygulama esaslarının tümünü kapsar.
Kalite Güvence nedir ne iş yapar?
Kalite Güvence nedir ne iş yapar?
Kalite Güvence departmanının başlıca sorumluluğu, ürünlerin ve süreçlerin müşterilerin teknik özelliklerine ve standartlarına uygun olduğundan emin olmak için kalite uygulamalarının uygulaması, desteklemesi ve yönetmesidir.
Kalite Planlama ne demek?
Kalite planlaması minimum kalite maliyeti ile müşteriye tatmin edici ürün ve hizmeti sunmak için hangi faaliyetlerin hangi sıralama içerisinde yapılacağını belirlemek üzere yapılır.
Ördik ne demek?
Ördik ne demek?
Hacettepe Üniversitesi Öz Değerlendirme Raporu, Değerlendirme İzleme Alt Komisyonu (ÖRDİK)
Kalite Komisyonu ne iş yapar?
Görev Tanımı: Birimin kalite hedeflerini hazırlamak, Üniversitenin hedefleri doğrultusunda, birimdeki akademik ve idari hizmetlerin değerlendirilmesi, kalitenin geliştirilmesi ve akreditasyon sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak.
Yükseköğretimde kalite hangi amaç için kullanılır?
Yükseköğretimde kalite hangi amaç için kullanılır?
Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun temel görevleri şunlardır; Yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapmak, Akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınması süreçlerini yürütmek ve. Yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.
Kalite güvence Hangi bölüm?
Kalite Güvence Uzmanı Olmak İçin Gerekenler Kimya bölümü, Mühendislik fakültesi ve Eczacılık bölümü mezunları kalite güvence uzmanı olabilir. Bölüm şartı firmanın hizmet sektörüne göre değişir. Örneğin; gıda alanında hizmet sunan bir firma kalite kontrol uzmanı olarak gıda mühendislerini tercih edebilir.
Kalite planı nasıl hazırlanır?
Kalite planı nasıl hazırlanır?
- İhtiyaçların tanımlanması Temel Çerçeve.
- 2.Risk Özeti. Beklenen Riskler.
- 3.Proje organizasyonu. Proje Sponsoru.
- Proje Aşama Yapısı Proje Aşamaları
- Kalite Hedefleri. Önem derecelerine göre kalite faktörleri.
- Projenin Gözden Geçirme Noktaları Kilometre taşları
- 7.Proje Planı ve Program. Proje planları
- Değişim Kontrolü
Hacettepe Ördik nedir?
Öz Değerlendirme Raporu Nedir?
Öz Değerlendirme Raporu Nedir?
Öz değerlendirme raporu (ÖDR) kurum tarafından hazırlanır. Bu belgede ÖDR hazırlanırken uyulacak kurallar, yapılacak açıklamalar, öneriler ve ÖDR şablonu yer almaktadır. Öz değerlendirme raporu, program ve kurumun niteliksel ve niceliksel değerlendirmesi için gereken bilgileri sağlamaya yöneliktir.