Kalite Uygunluk belgesi Nedir?
Kalite Uygunluk Belgesi; Türk Standardları bulunmayan konularda İmalata Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmış firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili uluslararası standartlar, benzeri Türk Standartları, diger ülkelerin milli standartları, teknik litaratür esas alınarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından kabul …
TSE Uygunluk belgesi nasıl alınır?
Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri "Başvuru Formu" ile veya "online başvuru " bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.
Ürün Uygunluk belgesi Nedir?
Ürün Uygunluk belgesi Nedir?
TSE Ürün Uygunluk Belgesi üretici iseniz veya başka bir firmaya ürün üretimi yaptırıyorsanız üretimini yaptırdığınız ürünlerin TSE Standartlarına uygun kalitede üretim yaptığınızı ve TSE Standart şartlarını sağladığınızı ispat eden belgedir.
Uygunluk Beyani kim hazırlar?
Uygunluk Beyani kim hazırlar?
a) 10 uncu maddenin üçüncü fıkrasının (a) bendindeki durumda, uygunluk beyanı, imalatçı veya Türkiye'de yerleşik yetkili temsilcisi tarafından yapılır.
TSE ve TSEK Arasındaki Fark Nedir?
TSEK Markası: Kritere Uygunluk Belgesi Ürününüze ait bir Türk Standardı mevcut değilse, TSEK belgesi alabilirsiniz. TSE belgesi almak için izlenecek sürecin aynısı gerçekleştirilir. Tek fark; ürünün Türk Standardı olmadığından TSE tarafından yayınlanan ürün kriterlerine göre belgelendirilmesidir.
Uygunluk sertifikası nedir?
Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi; Türk Standardı bulunan konularda, firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili Türk Standardlarına uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSE Markası kullanma hakkı veren, firma adına düzenlenen ve üzerlerinde TSE markası kullanılacak malların ticari markası, cinsi, sınıfı.
TSE uygunluk belgesi kaç yıl süreyle geçerlidir?
TSE uygunluk belgesi kaç yıl süreyle geçerlidir?
İlgili Standardın öngördüğü muayene ve deneyler gerçekleştirilir, Muayene ve deney sonuçları ile üretim yeri incelemesi sonucunun uygun bulunması durumunda, geçerlilik süresi 3 (üç) yıl olan TSE-HAR Belgesi verilir.
Ürün belgelendirme nasıl yapılır?
Ürün belgelendirme nasıl yapılır?
Üretim yeri belgelendirmesinde, numuneler üretim yerinden alınarak test edilir. Ürün belgelendirme süresi, yapılan testler ve muayenelerin ardından belgelendirme föyü üzerine yazılır. Şirketlerin bu süreyi takip ederek süre dolmadan yeninden belgelendirme başvurusu yapması gerekir.
Uygunluk Beyanı nasıl hazırlanır?
AT UYGUNLUK BEYANINDA HANGİ BİLGİLER BULUNMALIDIR?
- Üreticinin veya yetkili temsilcisinin adı ve adresi.
- Bu deklarasyonun tek sorumluluğunun üreticiye ait olduğunun beyanı
- Ürünün izlenebilirliğine yardımcı olacak tanımlaması, uygun durumda uygun netliğe sahip ürün fotoğrafı
- Ürünün uygun olduğu AT yönetmeliği.
TSE damgasi ürünün hangi ozelligini gosterir?
TSE damgası, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen ve malların tespit ve kontrolünün sağlandığını gösteren bir damgadır. Üretim yapan firmalara ve firma tarafından üretilen mallara verilir.
TSE damgası üzerinde bulunduğu ürünün kaliteli olduğunu gösterir mi?
TSE damgası üzerinde bulunduğu ürünün kaliteli olduğunu gösterir mi?
Soru: TSE damgası, üzerinde bulunduğu ürünün kaliteli olduğunu gösterir. Doğru mu, Yanlış mı? Cevap: Doğru.