Kalite Yönetim Sistemi belgeleri nelerdir?
ISO Belgeleri Nelerdir?- ISO 9001 Belgesi. ISO 9001 belgesi hemen hemen diğer tüm standardların temel yapısını oluşturur.
- ISO 22000 Belgesi.
- ISO 14001 Belgesi.
- ISO 27001 Belgesi.
- OHSAS 18001 Belgesi.
- ISO 45001 Belgesi.
- ISO 10002 Belgesi.
- ISO 13485 Belgesi.
Kalite Yönetim Sistemi belgesi nasıl alınır?
Kalite Yönetim Sistemi belgesi nasıl alınır?ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.
ISO 9001 belgesi nereden alınır?
Alacağınız belgenin geçerli olması için TS EN ISO/IEC 17021-1 standardına göre akredite bir belgelendirme kuruluşundan alabilirsiniz. Başvuracağınız belgelendirme kuruluşunun akreditasyonunun devam edip etmediğini kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü linkinden yapabilirsiniz.Kalite Yönetim Sistemi modelleri nelerdir?
Kalite Yönetim Sistemi modelleri nelerdir?Kalite yönetim sistemi prensipleri neler?
- Müşteri memnuniyetine odaklanma.
- Amaç ve değerlere yön veren liderlik anlayışı
- Kuruluşun yararı için tüm çalışanların katılımı
- Kaynakların verimli kullanılması için süreç yaklaşımı
- Genel performansın sürekli iyileştirilmesi.
- Analiz ve kanıtlara dayalı karar alma.
Kalite yönetim sistem belgesi nereden alınır?
Türkiye de iso belgelerini veren tek kuruluş TSE değildir. TSE de normal bir belgelendirme kuruluşu olup devlete aittir. TURKAK Türk Akreditasyon Kurumu türkiye de belgelendirme firmalarını akredite etmeye yani ISO belgelerini vermeye yetkili kılmaktadır.Kaliteci belgesi nasıl alınır?
Kaliteci belgesi nasıl alınır?Iso belgesi alma aşamaları:
- Kuruluşun ihtiyacının belirlenmesi.
- ISO standart sistem kurulumu.
- ISO standart sistem uygulamaları
- ISO standart belgelendirme kuruluşuna başvuru.
- ISO standart belgesi belgelendirme denetimi.