S
SoruCevap
Guest
Keten tohumu, doymamış yağ asitleri, potasyum, posa, E vitamini ve omega-3 içeriyor. Bu sayede kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunuyor. Her gün 1 çorba kaşığı keten tohumunu yoğurt, çorba gibi besinlerin içine katarak tüketebilirsiniz.
Beslenme Programınızı Planlamak İçin...
-Günlük aldığınız kalori miktarını azaltınız.
-Katı yağlar yerine bitkisel sıvı yağları; zeytinyağı, fındık yağı, ayçiçek, soya ve mısırözü yağlarını düzenli ve belirli düzeylerde tüketiniz.
-Balık tüketimi arttırınız. Kırmızı et tüketimini haftada 1 kez olarak sınırlayınız. Tavuk ve hindi gibi beyaz et tüketimine ağırlık veriniz.
-Yağ içeriği yüksek poğaça, cips, kek, pasta gibi gıdaları tüketmeyiniz.
-Besinleri pişirirken ızgara, buğulama, haşlama yöntemlerini tercih ediniz.
-Tuz tüketimini azaltınız
-Günlük öğün sayısını arttırınız.
-Alkol alımını azaltınız, sigara kullanmayınız.
-Haftada 3 kez egzersiz yapınız.
-Basit şeker içeren tatlılar ve rafine edilmiş gıdalar yerine posa içeriği yüksek saflaştırılmamış tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebze ve meyve alımını arttırınız.
Örnek Mönü
Sabah: 1 su bardağı light süt. 6-7 kaşık yulaf gevreği içine 2 ceviz, 3 fındık 1 kaşık keten tohumu.
Ara: 3 kayısı.
Öğle: Haşlanmış sebze ile hazırlanmış karışık 1 tabak salata üzerine yağı alınmış ton balığı ve 1 kaşık zeytinyağı. 5 adet zeytin. Yanında 1-2 dilim kepek ekmek.
Ara: 1 porsiyon şekersiz incir tatlısı.
Akşam: Mevsim sebzeleriyle marine edilmiş hindi. Ayran. Salata (1 kaşık zeytinyağı) 6-7 kaşık kepekli makarna veya kepekli pirinç
Gece: 1 dilim karpuz. 1 dilim yağsız peynir
Beslenme Programınızı Planlamak İçin...
-Günlük aldığınız kalori miktarını azaltınız.
-Katı yağlar yerine bitkisel sıvı yağları; zeytinyağı, fındık yağı, ayçiçek, soya ve mısırözü yağlarını düzenli ve belirli düzeylerde tüketiniz.
-Balık tüketimi arttırınız. Kırmızı et tüketimini haftada 1 kez olarak sınırlayınız. Tavuk ve hindi gibi beyaz et tüketimine ağırlık veriniz.
-Yağ içeriği yüksek poğaça, cips, kek, pasta gibi gıdaları tüketmeyiniz.
-Besinleri pişirirken ızgara, buğulama, haşlama yöntemlerini tercih ediniz.
-Tuz tüketimini azaltınız
-Günlük öğün sayısını arttırınız.
-Alkol alımını azaltınız, sigara kullanmayınız.
-Haftada 3 kez egzersiz yapınız.
-Basit şeker içeren tatlılar ve rafine edilmiş gıdalar yerine posa içeriği yüksek saflaştırılmamış tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebze ve meyve alımını arttırınız.
Örnek Mönü
Sabah: 1 su bardağı light süt. 6-7 kaşık yulaf gevreği içine 2 ceviz, 3 fındık 1 kaşık keten tohumu.
Ara: 3 kayısı.
Öğle: Haşlanmış sebze ile hazırlanmış karışık 1 tabak salata üzerine yağı alınmış ton balığı ve 1 kaşık zeytinyağı. 5 adet zeytin. Yanında 1-2 dilim kepek ekmek.
Ara: 1 porsiyon şekersiz incir tatlısı.
Akşam: Mevsim sebzeleriyle marine edilmiş hindi. Ayran. Salata (1 kaşık zeytinyağı) 6-7 kaşık kepekli makarna veya kepekli pirinç
Gece: 1 dilim karpuz. 1 dilim yağsız peynir