Modoratör
Yeni Üye
Kalpte perfüzyon ne demek?
Basitçe, kalp kasına giden kan miktarı değerlendirilerek kişide koroner arter hastalığı bulunup bulunmadığının veya bilinen koroner arter hastalığının şiddetinin belirlenmesine yarayan bir nükleer tıp ve görüntüleme yöntemidir.
Miyokart perfüzyon ne demek?
Miyokart perfüzyon ne demek?
Miyokard Perfüzyon Sintigrafi, kalp kasınızın (kaslarınızın) kanının ne kadar iyi aktığını gösteren, invazif olmayan bir görüntüleme testidir. Yeterli kan akışını almayan kalp kasının bölgelerini gösterebilir. Bu test genellikle nükleer stres testi olarak adlandırılır.
Miyokard perfüzyon sintigrafisi sonucu ne zaman çıkar?
Miyokard perfüzyon sintigrafisi sonucu ne zaman çıkar?
Kalp sintigrafisi sonuçları Kalp sintigrafisinin sonuçları 7 ile 14 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Sonuçlar değerlendirilirken öncelikli olarak stres sonrasında ve istirahat halinde kan akışında bir farklılık olup olmadığı kontrol edilir.
Sintigrafik bulgu ne demek?
Sintigrafi, radyoaktif bir maddenin vücuda; damar, ağız ya da diğer yollar ile verilmesi ve özel kameralar ile görüntülendiği tanı yöntemidir. Sintigrafi, incelenmesi istenen her organ için farklı bir radyoaktif ilaç verilerek o ilacın ilgili organdaki tutuluşunu, dağılımını, atılışını inceler.
Miyokard perfüzyon sintigrafisi ne için çekilir?
Miyokard perfüzyon sintigrafisi ne için çekilir?
Basitçe, kalp kasına ulaşan kan miktarı değerlendirilerek kişide koroner arter hastalığı (KAH) bulunup bulunmadığının anlaşılmasına yarayan bir görüntüleme yöntemidir.
Miyokard perfüzyon sintigrafi nasıl çekilir?
Miyokard perfüzyon sintigrafi nasıl çekilir?
Radyoaktif ilaç kan akımı yoluyla koroner arterlere ve oradan kalp kasına ulaşır. Ardından özel bir kamera yardımıyla verilen radyoaktif maddenin kalbinizde nasıl dağıldığını gösteren görüntüler elde edilir. Görüntüler bir bilgisayar yardımıyla düzenlenerek, değerlendirilir.
Miyokard perfüzyon Spect ne kadar sürer?
Çekim yaklaşık 15-20 dakika sürer. Sol kalp kasını besleyen koroner damarlarda tıkanıklık olup olmadığını araştırmak amacı ile yapılan istirahat ve efor sonrası görüntülerin alındığı iki aşamalı bir testtir.
Sintigrafi zararı var mı?
Sintigrafi zararı var mı?
Nükleer tıp prosedürlerinin bilinen uzun vadeli komplikasyonları yoktur. Sintigrafik taramalar, radyasyon bakımından röntgen çekiminden daha yüksek bir risk taşımazlar. Kullanılan radyoaktif maddelerin düşük radyasyon seviyesi nedeniyle hücrelerin veya dokuların radyasyona maruz kalma riski düşüktür.
Sintigrafi hangi hastanede var?
Sintigrafi hangi hastanede var?
Nükleer Tıp Bulunan Hastaneler
- Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Dr.
- Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Göztepe Prof.
- Kartal Dr.
- Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Prof.