<
Modoratör
Yeni Üye
Kamu mali yönetim ne demek?
Kamu mali yönetimi, Kanunda (md. 3), fonksiyonel bir yaklaşımla "kamu kaynaklarının tanımlanmış standartlara uygun olarak etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlayacak yasal ve yönetsel sistem ve süreçler" şeklinde tanımlanmıştır.
Yeni kamu mali yönetimi ilkeleri nelerdir?
Yeni kamu mali yönetimi ilkeleri nelerdir?
YENİ KAMU YÖNETİMİ VE TÜRK KAMU MALÎ YÖNETİMİ Ayrıca bir kültürel değişim hedeflenerek, ekonomiklik, etkililik, verimlilik, malî saydamlık ve hesap verebilirlik gibi modern kamu malî yönetimi ilkeleri benimsenmiştir (Sobacı, 2009: 191).
Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu hangi reform?
Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu hangi reform?
5018 sayılı kanun devletin ve mali yönetim sistemi- nin yeniden yapılandırılması sürecinde çok temel bir düzenleme niteliğini haizdir. Yasanın diğer önemli bir niteliği ise mali yönetimin temel kanunu olan 1050 sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanununu yürürlükten kaldırması ve onun yerine geçmesidir.
Kamu Mali Yönetimi ne iş yapar?
Madde 4- Kamu maliyesi; gelirlerin toplanması, harcamaların yapılması, açıkların finansmanı, kamunun varlık ve borçları ile diğer yükümlülüklerinin yönetimini kapsar. Kamu maliyesi, merkezden ve yerinden yönetim esaslarına göre yürütülür.
Kamu malı ne anlama gelir?
Kamu malı ne anlama gelir?
Kamunun doğrudan kullanımına ya da özel düzenlemelerle bir kamu hizmetinin görülmesine tahsis edilen ve kamu hukuku tüzel ki- şilerine ait bulunan mallara kamusal mallar ya da kısaca kamu malları denilmektedir.
5018 sayılı Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanununun gerekçeleri nelerdir?
5018 sayılı Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanununun gerekçeleri nelerdir?
Kanunun genel gerekçesinde; bu Kanun ile bütçe kapsamının genişletilmesi suretiyle bütçe hakkının en iyi şekilde kullanılması, bütçe hazırlama ve uygulama sürecinde etkinliğin arttırılması, mali yönetimde şeffaflığın sağlanması, sağlıklı bir hesap verme mekanizması ile harcama sürecinde yetki – sorumluluk dengesinin …
5018 sayılı Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu Nedir?
Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.
Kamu mali yönetiminde denetimin ana öğeleri nelerdir?
Kamu mali yönetiminde denetimin ana öğeleri nelerdir?
Kamu mali yönetimi ve kontrol sistemi alanında yürütülen reform çalışmalarının ana unsurları orta vadeli harcama sistemi, stratejik planlama, performans esaslı bütçeleme, iç kontrol, muhasebe, iç denetim ve dış denetim mekanizmaları olarak ortaya çıkmaktadır.
5018 sayılı Kanun neyi temsil eder?
5018 sayılı Kanun neyi temsil eder?
Kamu idarelerinde üst yönetici kimdir?
Madde 11- Bakanlıklarda müsteşar, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir.
Kamu malları deyince akla ne gelir?
Kamu malları deyince akla ne gelir?
Bkmybs ne demek?
Bkmybs ne demek?
BKMYBS; mali yönetim sisteminin elektronik belge, elektronik imza, otomatik muhasebe gibi yeni teknolojik imkânlara kavuşturulması ve süreç odaklı bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısının oluşturulmasını amaçlayan bir projedir." dedi.
Mali sistem ne demek?
Mali sistem, gelecekteki tüketim ile şimdiki tüketim arasında tercihin yapıldığı ve faiz oranlarının belirlendiği mali piyasa, araç ve kurumlardan oluşan bir bütün olarak tanımlanabilir.
Mali yönetim bilgi sistemi nedir?
Mali yönetim bilgi sistemi nedir?
Genel olarak bakıldığında Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi, kamu mali yönetimi ile ilgili fonksiyonel süreçleri destekleyen, birbirleri ile etkileşimli bir şekilde çalışan ve gerekli durumlarda ilgili taraflara ve karar vericilere rapor ve bilgi sunan yazılımların oluşturduğu entegre sistemler bütünü …
KBS ne demek?
KBS ne demek?
KBS, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nin kısaltmasıdır.
Yeni muhasebe sisteminin amacı nedir?
Yeni oluşturulan muhasebe hukuku, ticari bilançoyu vergi hukuku nun etkisinden tamamen koparmıştır; böylece ticari bilançonun muhase be hukukuna dayanak olarak çıkarılması amaçlanmıştır.
MYS nin açılımı nedir?
MYS nin açılımı nedir?
Harcama Yönetim Sistemi, "Harcama Talimatı Onay Belgesi" ile "Ödeme Emri Belgesi" nin e-belge standartlarına uygun olarak elektronik ortamda hazırlamasına ve harcama işlemlerini yürütebilmesine imkân tanıyan bilişim sistemidir.
Kamu malî ne anlama gelir?
Kamu malî ne anlama gelir?