Son Konular

Kan damarları çeşitleri ve görevleri kısaca

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kan damarlarının çeşitleri ve görevleri nelerdir kısaca bilgi

Vücutta bulunan birçok sistem bir araya gelerek organizmayı oluşturur. Canlının vücudunda en önemli dolaşımlardan biri de kan dolaşımıdır. Kan dolaşımı büyük ve küçük olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Büyük kan dolaşımı kalp ile vücut arasında gerçekleşmektedir. Küçük kan dolaşımı kalp ile akciğerler arasında gerçekleşmektedir.

Kan damarları, kanın vücutta ve akciğere gitmesinde görev alır. Bu nedenle vücuda ait kan damarları ve akciğerlere ait kan damarları bulunmaktadır. Genel olarak üç farklı damar bulunmaktadır.

Kan damarları çeşitleri şu şekildedir:

*Atardamar

*Toplardamar

*Kılcal Damar

Atardamar: Temiz kanın vücuda pompalanmasını sağlar. Akciğer atardamarı, kirli kanı akciğere taşıdığı için diğerlerinden ayrılır.

Toplardamar: Kirli kanın kalpte toplanmasını sağlar. Akciğer toplardamarı temiz kan taşır.

Kılcal damar: Kanın en ufak organ ve dokulara akmasını sağlayan küçük ve ince damarlardır.

S

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Tarif

S

Siyatik Bacak Ağrısı Nasıl Giderilir ?

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Kan damarlarının çeşitleri ve görevleri nelerdir kısaca bilgi Vücutta bulunan birçok sistem bir araya gelerek organizmayı oluşturur. Canlının vücudunda en önemli dolaşımlardan biri de kan dolaşımıdır. Kan dolaşımı büyük ve küçük olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Büyük kan dolaşımı kalp ile vücut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
Kanın büyük kısmı hangi damarda bulunur? Vücuttaki en büyük damar kanın kendisi aracılığıyla tüm vücuda doğru pompalandığı aort atardamarıdır. Vücutta bulunan her organın en az bir tane temiz kanı kalpten getiren ve birden fazla kirli kanı kalbe götüren damarı vardır. Kalbi besleyen damarlar kaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Pulmoner arter neden kirli kan taşır? Her organın, temiz kan getiren oksijen ve kirli kanı götüren karbondioksit damarı mevcuttur. Kanı, kalp bütün vucudumuza pompalarken, akciğerimiz de kanı işler. Pulmoner arter, akciğer atar damarı sağ ventrikülden çıkarak ikiye ayrılır ve akciğerlere...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
S
  • Soru Soru
Kan Damarları - Kan Damarları Konu Anlatım - Fen Bilgisi Konu Anlatımları - Kan Dolaşımı Atardamarlar: Kalpten çıkan kanı organ ve dokulara taşıyan damarlardır. Atardamarlar geniş, esnek ve sağlam bir yapıdadır. Dokuları oluşturan hücrelere besin ve oksijen taşırlar. Kalpten akciğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
  • Öneri Öneri
kan vucutta nasıl hareket eder Dışarıdan alınan besinler ve oksijen vucudumuzun her yerine taşınır Vucut besinleri oksijenle beraber tuketir Bunun sonucunda atık maddeler ve karbondioksit boşaltım organlarına taşınır Bu taşıma olayına boşaltım denir Boşaltım organlar arasındaki madde iletimini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.037
  2. Mesajlar

1. 1.678.334
  3. Kullanıcılar

1. 31.736