- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Kanat ne deme?
1. Kuşlarda ve böceklerde uçmayı sağlayan organ. 2. Yan, taraf.
Kanat Türkçe mi?
Eski Türkçe kanat sözcüğünden evrilmiştir.
Uçmak kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Uçmak ne ifade eder? Rüzgâr veya başka bir itici güçle yerinden ayrılıp uzağa gitmek. Yüksek yerden düşmek veya yuvarlanmak.
Futbol kanat ne demek?
Modern futbolda açık veya kanat futbolcusu terimleri, sahanın sol ya da sağ tarafında oynayan, savunma yapmayan oyuncuları ifade eder. Bu terimler, sağ ve sol orta sahalar, sağ ve sol ofansif orta sahalar ve sağ ve sol forvetler için geçerli olabilir. Kanat-bek ve bekler genellikle kanat oyuncusu olarak adlandırılmaz.
Kanat niye pahalı?
Yıl içinde tüketim alışkanlıkları doğrultusunda üretim miktarlarımız mevsimsel olarak ayarlanmaya çalışılsa da sonuçta tavuğun 2 kanadı var. Buna karşılık mangala en çok yakışan lezzetlerden biri kanat olduğundan, yazın mangallar yandıkça kanadın fiyatı da biraz yükseliyor.
Kanaatimce anlamı nedir?
ayrıca kimileri tarafından hukuk jargonunda katılınmayan fikirlere alternatif getirmek için dilekçelerde kullanılan sözcük. "şahsi düşünceme göre" anlamını barındırıp nezaket içeren kelime.
Kanıklık nedir ne demek?
Elindekinden hoşnut olma durumu, kanaat, kanaatkârlık.
Kanadı kelimesinin kökü nedir?
Arapça sözcük Arapça kanf كنف "kanadı altına alma, kucaklama, saklayarak koruma" sözcüğünün sıfatıdır. Bu sözcük Arapça kanaf كنف "kanat" sözcüğünün masdarıdır.
Havalara uçmak ne demek TDK?
[1] Çok sevinmek.
Kanat fiyatları neden arttı?
Çünkü kanadın fiyatı geçen seneye göre yüzde 35 arttı! Sektör yetkilileri artan yem maliyetleri ve firmaların yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı üretim yapamaz hale geldiğini bu nedenle fiyatların bu denli artığını söylüyor. Geçen yıl mangal sezonunda kanatın kilogram fiyatı 20 liraya satılıyordu.