Son Konular

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Oda ısısında)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)
1 adet yumurta (Beyazı üstüne)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Ardından tereyağımızı, sıvı yağımızı, şekerimizi, sirkemizi, yumurtamızı, yoğurdumuzu ve tuzumuzu bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu kabartma tozunu ve mahlebide ek edip, güzelce yoğuralım.
Ardından eğer konutta tartınız varsa hepsini 20 gram şeklinde ayıralım yoksa da ceviz büyüklüğü kâfi olacak.
Ayırdığımız yuvarlak hamurlardan uzun ince şeritler yapalım ve simit şeklini verelim.
Simit şeklini verdikten sonra önce yumurta akına daha sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim (Üstü kızarana kadar). Bu kadar kolay çokta lezzetli. Herkese afiyet olsun
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Limonata (Ev Yapımı Nefis Lezzet)

S

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek

Benzer Konular

Pastaneden farksız! Kıyır kıyır tam ölçülü kandil simidi tarifi Osmanlı’dan günümüze uzanan kandil simidi geleneği, evde pratik tariflerle de yaşatılabiliyor. Kandil simidini evde hazırlamak isteyenler için işte kıyır kıyır, tam ölçülü ve lezzetli tarif... Osmanlı’dan miras kalan kandil simidi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
S
  • Soru Soru
Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı İçin Gereçler 150 gram margarin(oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ̆ 1 yumurta 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 5 yemek kaşığı su 2 yemek kaşığı toz şeker tepeleme 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayıralım.) 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke Yarım yemek kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 4 su bardağı süt Yarım demet dere otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ 50 gram tereyağı 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik Vanilya Kabartma tozu 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Nişastalı Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un 2 yumurta 3 su bardağı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Nişastalı Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.586
  2. Mesajlar

    1. 1.679.614
  3. Kullanıcılar

    1. 31.831
  4. Son üye

Geri
Üst Alt