S
SoruCevap
Kandil Simidi (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta (Beyazını susamlılar için, sarısını çörekotlular için)
1/2 (yarım) çay bardak pekmez
1 çay bardağı su
Susam
Çörek otu
Kandil Simidi (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; olan materyallerin hepsini karıştırma kabına alalım. Unu azar azar ekleyerek yoğurmamak başlayalım. Kulak göğsü kıvamına gelince hamurumuz hazırdır.
Hamurdan küçük bezeler alarak tezgah üzerinde yuvarlayalım. İnce uzun şerit formunda olan hamurun uç kısımlarını birleştirelim ve yuvarlak simit formunu verelim.
1 çay kaşığı pekmezi yumurta sarısına damlatalım. Kandil simidinin bir kısmına sürelim. Üzerine çörek otu koyalım.
Pekmez ile suyumuzu karıştıralım. Geri kalan kandil simitlerimizi evvel pekmez su karışımına sonra yumurta akına daldıralım. Simitleri susama bulayalım. Tepsimize alalım.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyalım 25 dk pişirelim. Afiyetler olsun
Kandil Simidi (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta (Beyazını susamlılar için, sarısını çörekotlular için)
1/2 (yarım) çay bardak pekmez
1 çay bardağı su
Susam
Çörek otu
Kandil Simidi (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; olan materyallerin hepsini karıştırma kabına alalım. Unu azar azar ekleyerek yoğurmamak başlayalım. Kulak göğsü kıvamına gelince hamurumuz hazırdır.
Hamurdan küçük bezeler alarak tezgah üzerinde yuvarlayalım. İnce uzun şerit formunda olan hamurun uç kısımlarını birleştirelim ve yuvarlak simit formunu verelim.
1 çay kaşığı pekmezi yumurta sarısına damlatalım. Kandil simidinin bir kısmına sürelim. Üzerine çörek otu koyalım.
Pekmez ile suyumuzu karıştıralım. Geri kalan kandil simitlerimizi evvel pekmez su karışımına sonra yumurta akına daldıralım. Simitleri susama bulayalım. Tepsimize alalım.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyalım 25 dk pişirelim. Afiyetler olsun
Kandil Simidi (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı