Son Konular

Kandil Simidi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
3 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı(beyazları üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler güzelce yoğrulur.
Sonra denetimli bir formda un eklenir.
Kabartma tozu eklenir ve hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır.
Simit hali verilir .
Evvel yumurtanın akına sonra susama batırılır.
Hamur kulak göğsü kıvamında olacak una nazaran değişkenlik gösterebilir.Azaltıp artırabilirsiniz bir ölçü.
180 derece pembeleşinceye kadar pişirilir.Afiyet olsun
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Katı Yağ Yok! Sıvı Yağlı Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)

T

Çatlak Kurabiye

  1. Konular

    1. 1.282.575
  2. Mesajlar

    1. 1.683.202
  3. Kullanıcılar

    1. 32.130
  4. Son üye

Geri
Üst Alt