haberci
Meraklı Üye

Kapadokya'da Yoga Tutkunları Buluştu
Türkiye'nin turizm alanında öne çıkan bölgelerinden Kapadokya, Hindistan Ankara Büyükelçiliği'nin öncülüğünde unutulmaz bir yoga etkinliğine ev sahipliği yaptı.
2014 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 'Uluslararası Yoga Günü'nde, Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin destekleriyle Nevşehir'in tarihi Ürgüp ilçesinde muhteşem bir etkinlik düzenlendi. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, "21 Haziran Dünya Yoga Günü'nde, yoga tutkunlarını tebrik etmek istiyorum. Ürgüp'ün benzersiz coğrafyası ve kuru, nemli olmayan havası, yoga pratiği için ideal bir ortam sunmaktadır" şeklinde konuştu.
Tarihi Dokular Arasında Yoga Keyfi
Yoga eğitmeni Sinem Yıldız Sak, "Yaklaşık altı yıldır Kapadokya'da yoga etkinlikleri düzenliyorum. Hem organizasyon hem de yoga eğitmeni olarak çalışmalar yürütüyorum. Amacımız, Kapadokya'nın tarihi mekanlarını ve vadilerini keşfederken yoga deneyimini de katılımcılara sunmaktır. Bu doğrultuda hafta sonları bölgede çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün, 'Uluslararası Yoga Günü' vesilesiyle Hindistan Ankara Büyükelçiliği'nin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Ürgüp'te yaklaşık 56 kişiyle bir araya geldik ve her seviyeye uygun bir saatlik yoga akışı gerçekleştirdik" dedi.
Haber ve Kamera: Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR