Son Konular

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için;
300 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Tuz, pulbiber
Ispanaklı iç harcı için;
300 gram ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Tuz, pulbiber
Üzerine;
1 yemek kaşığı tereyağı

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için derin bir kaba un konulup ortası açılarak tuz, maya ve ılık su konulup yeterlice yoğrulur.
Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.
Kıymalı harç için, tavaya kıyma konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine zeytinyağı konulup küp küp doğranmış soğan eklenerek kavurmaya devam edilir.
Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
Ispanaklı harç için, tavaya zeytinyağı konulup üzerine küp küp doğranan soğan eklenerek kavrulur.
Sonra yıkanıp doğranmış ıspanak konulup kavurmaya devam edilir.
Daha sonra tuz ve pulbiber eklenerek pişirilir.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
Her beze, unlanan tezgahta ince ve uzun halde merdane yardımı ile açılır.
Açılan hamurun üzerine iç harç konulup, kenarları ortada birleştirilerek hiç açık kalmayacak halde kapatılır.
Tüm bezeler birebir halde hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan böreklerin üzerine çabucak tereyağı sürülür.
Hazır olan pideler, dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Benzer Konular

Ramazan pidesi geleneği nereden gelir? Ekmekçilik 8 bin yıl öncesine dayansa ve kültürlere göre farklılık gösterse de pide kültürü İstanbul’da 15. ve 16. yüzyılda gelişmeye başlamıştır. Eski çağlarda ekmekçiliğin Mısır’da çok önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Hangi ilin pidesi meşhur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Hangi ilin pidesi meşhur? pidesiyle meşhur olan yerler benim bildiğim samsun’un bafra ve terme ilçeleri ile tokat’ın çamlıbel ilçesidir. ege bölgesinde karacasulu pide ustalarının hazırlayıp pişirdikleri kıymalı, peynirli veya ıspanaklı pide yenir. Türkiye’de pide nerede meşhur? Samsun Bafra’nın...
Cevaplar
1
Görüntüleme
15
T
  • Soru Soru
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 8 su bardağı un 4 su bardağı su 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yaş maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker Bulamaç; 1 avuç un 1 su bardağı su Üzeri için: Yumurta sarısı Susam Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unumuzu bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
theking
T
S
  • Soru Soru
Ramazan Pidesi (Müthiş ) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı su(isteyen bir su bardağı su bir su bardağı süt kullanabilir) 1 pk instant maya 2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 su bardağı un Üzeri için; 2 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
20 kişilik pide içi nasıl hazırlanır? Evde Kıymalı Pide İçi Hazırlama Nasıl Yapılır Biber, soğan ve maydanozu doğrayalım. Domates ve sarımsağı rendeleyelim. Salçayı, oda sıcaklığında tereyağ, zeytinyağ, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu kaba koyup yoğuralım. 1 kilo kıyma ve yukarıdaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.667
  3. Kullanıcılar

    1. 31.777
  4. Son üye

Geri
Üst Alt