- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.010
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Kapçık fasulye yemeği nasıl yapılır?
Tencerede yağı, soğanı, salçayı kavurun, kuru biber, domates ve fasulyeyi ekleyip 5 dakika kavurun, üstüne biraz su ekleyin, pul biber, tuz, bulguru ekleyin pişirmeye bırakın. (fazla su eklemeyin, hafif sulu kıvamda olacak). Afiyet olsun.
Kabuklu fasulye nerenin?
Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait… Tarifi İçin Malzemeler. Pişirmek için; Yarım yemek kaşığı tereyağ
Kabuklu fasulye yemeği nasıl yapılır?
Kabuklu Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuklu fasulyemizi 1 gece önceden ıslatıyoruz.
- Islatılmış olan fasulyeleri düdüklü de bir 15 dk haşlıyoruz .
- Küp küp doğradığımız soğanları tavaya alıyoruz .
- Sonrasında güzelce kavrulan karışıma sarımsak ve fasulyeleri ekliyoruz .
Fasulye Kapçığı nedir?
Fasulye kapçığı halk arasında genellikle idrar söktürücü, müshil yapıcı ve romatizma tedavisinde kullanılır.
Kurutmalık fasulye nasıl doğranır?
Kışlık Yeşil Fasulye Kurutması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerimizi alalım. Başlarını kesip bıçakla verev verev doğrayalım.
- Sonra güneş alan havalı bir yere sofra bezimizi açalım ve üzerine serip kurutalım.
- Kuruyunca bez torbada muhafaza edelim.
- Kışın haşlayıp hem zeytinyağlısı hemde etlisi harika oluyor.
Hangi şehrin fasulyesi meşhur?
Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla biliniyor. İşte o fasulyenin tarifi… ERZURUM – İspir fasulyesi, Türk Patent Enstitüsü'nde coğrafi işareti tescillenerek, marka olma yolunda önemli adım attı.
Kapçık, -ğı: 1. isim Küçük kap. 2. isim Boş mermi kovanı: Fişek kapçığı. 3. isim, bitki bilimi Tahıl tanelerinde kabuk.
Kapçık nasıl yapılır?
Kurutulmuş fasulyeleri iyice haşlayıp suyunu süzün. Yağda soğanı ve salçayı kavurup, diğer malzemelerin tamamını ekleyip güzelce karıştırın. Tuzunu ve isteğe bağlı acı biberini ekleyin. Suyunu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını hafif sulu bir yemek olacak şekilde ayarlayın.
Yeşil kurutulmuş fasulye nasıl yapılır?
Kurutulmuş fasulyeleri sıcak suda 4 saat kadar bekletin, vaktiniz yoksa 10 dk kadar kaynatabilirsiniz de. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Salça ve küçük küpler halinde doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin, 2-3 dk kadar da onları kavurun.