Modoratör
Yeni Üye
Kapitalist iktisatçı kimdir?
Adam Smith, David Ricardo ve John Stuart Mill gibi klasik politik ekonomistler kapitalist ekonomide üretim, dağılım ve malların değişimi gibi konuların analizini yaparak yayımlamışlardır ve bu çalışmalar günümüzdeki çoğu iktisadi çalışmanın da hâlen temelini oluşturmaktadır.
Kapitalist güç mantığı nedir?
Kapitalist güç mantığı nedir?
Esas olarak teritoryal mantık ile kapitalist mantık, zor kullanımı ile sermaye, gücün biriktirilmesi ile servetin biriktirilmesi, devletlerin oluşumu ile kentlerin oluşumu arasındaki ilişkilere odaklanıyor.
Kapitalist üretim ilişkileri içinde ne nasıl kimin için sorularının cevabını?
Kapitalist üretim ilişkileri içinde ne nasıl kimin için sorularının cevabını?
Ayrıca bakınız. Gizli kategoriler: Kaynakları olmayan maddeler Eylül 2014.
Kapitalist devlet anlayışı nedir?
Devlet kapitalizmi, ticari birimlerin ücretli emeğin sisteme dahili ve merkezi yönetim anlayışıyla devlet tarafından kapitalist bir şekilde yönetildiği ve üretim araçlarının organize edildiği ekonomik sistemleri ifade eden bir kavramdır.
Oligarşik devlet kapitalizmi nedir?
Oligarşik devlet kapitalizmi nedir?
Oligarşi, küçük ve ayrıcalıklı bir grubun iktidarda olduğu yönetim şeklidir. Genellikle bu grubun bencilce ve görevlerini kötüye kullanarak gerçekleştirdiği, despotça bir yönetim şeklidir.
Kapitalizm Her ne kadar sağlam bir sistemdir?
Kapitalizm Her ne kadar sağlam bir sistemdir?
Kapitalizm her ne kadar sağlam bir sistem gibi gözükse de, belirli gereklilikleri sağlanamadığında, çökmeye mahkumdur. Kapitalizmin gerekliliklerine bir göz atalım. Sürekli artan servet ve sermaye birikimi sonucu, sürekli kar etme ve büyüme zorunluluğu. Kapitalizm büyüme üzerine kuruludur. Sürekli olarak büyümediği taktirde, tüm sistem çökebilir.
Kapitalizm ne demek?
Kapitalizm Nedir? Kapitalizm, üretim araçlarının büyük bölümünün kişisel aktörlere ait olduğu ve bu kişilerce işletildiği, ekonomik aktivitelerin tamamı olmasa da büyük bir bölümünün kar amacı ile yapıldığı, arz ve talep dengesinin toplumun yararına olacak şekilde serbestçe belirlendiği bir ekonomi sistemidir.
Kapitalizm, üretim araçlarının büyük bölümünü temsil eden bir ekonomidir.?
Kapitalizm, üretim araçlarının büyük bölümünü temsil eden bir ekonomidir.?
Kapitalizm, üretim araçlarının büyük bölümünün kişisel aktörlere ait olduğu ve bu kişilerce işletildiği, ekonomik aktivitelerin tamamı olmasa da büyük bir bölümünün kar amacı ile yapıldığı, arz ve talep dengesinin toplumun yararına olacak şekilde serbestçe belirlendiği bir ekonomi sistemidir.
Özel mülkiyet hakkı, kapitalizmin ilkesidir.?
Özel mülkiyet hakkı, kapitalizmin ilkesidir.?
Özel mülkiyet hakkı, kapitalizmin en temel ilkesidir. Bu ilkeye göre bireyler sınırsız mal sahibi olabilirler. Sistem tamamen güçlü olan kazansın mantığındadır. Tüm toplum birbiri ile yarıştırılır ve en yeteneklilerin servetlerine servet katma olanakları vardır.