Modoratör
New member
Kapitalist rejim ne demek?
Kapitalizm, üretim araçlarının özel mülkiyetine ve bunların kâr amacıyla işletilmesine dayanan bir ekonomik sistemdir. Serbest piyasa ekonomisi olarak 16. yüzyılda çıkmıştır. Diğer tanım ise kapitalizmin ücretli emeğe dayalı bir ekonomik sistem, bir üretim tarzı olduğu vurgulanır.Kapitalizm neden bisiklet sevmez?
Kapitalizm Bisikleti sevmez. Çünkü bisiklet sürmek ekonomi için kötüdür… Bisiklet süren otomobil almaz, dolayısıyla akaryakıt da almaz, kasko yaptırmaz, MTV ödemez, arabayı servise götürmez, lastik almaz ve işin kötüsü sağlıklı olur, sağlıklı insan doktora gitmez, ilaç almaz…Kapitalizm ne demek?
Kapitalizm ne demek?Kapitalizm Nedir? Kapitalizm, üretim araçlarının büyük bölümünün kişisel aktörlere ait olduğu ve bu kişilerce işletildiği, ekonomik aktivitelerin tamamı olmasa da büyük bir bölümünün kar amacı ile yapıldığı, arz ve talep dengesinin toplumun yararına olacak şekilde serbestçe belirlendiği bir ekonomi sistemidir.
Kapitalizm Her ne kadar sağlam bir sistemdir?
Kapitalizm Her ne kadar sağlam bir sistemdir?Kapitalizm her ne kadar sağlam bir sistem gibi gözükse de, belirli gereklilikleri sağlanamadığında, çökmeye mahkumdur. Kapitalizmin gerekliliklerine bir göz atalım. Sürekli artan servet ve sermaye birikimi sonucu, sürekli kar etme ve büyüme zorunluluğu. Kapitalizm büyüme üzerine kuruludur. Sürekli olarak büyümediği taktirde, tüm sistem çökebilir.