Kaplama neden iş görür?
Bir lens yüzeyinin kendi kırma indisinden daha düşük kırma indisi olan bir film veya benzeri materyalle kaplanması suretiyle, yüzey yansımaların azaltabileceğini göstermiştir.Mavi Kaplama Nedir?
Mavi Kaplama Nedir?Mavi ışık filtresi, Son zamanlarda gözlük camlarında uygulanmaya başlayan yeni nesil filtre teknolojilerinden birisidir. Dijital ekranların (bilgiayar,tablet,cep telefonu,televizyon v.b. gibi) ekranlardan gelen ve göz için zararlı olan ışınları filtrelemek amacı ile uygulanan kaplama yöntemidir.
Antirefle ne işe yarar?
Antirefle ne işe yarar?Anti – refle (yansıma önleyici) kaplamalarda bu olumlu işlev ise, AR kaplamanın gözlük camlarınızın ön ve arka yüzeylerinden gelen yansımaların neredeyse tamamını ortadan kaldırma özelliğine sahip olmasından kaynaklıdır. Yansımalar minimize edilerek, daha fazla ışık camdan geçerek görme keskinliği artar.
Neden antirefle kaplamalara ihtiyaç duyulur?
Antirefle kaplamanın faydaları Şeffaf, net ve engelsiz görme gözlükleri daha çekici kılar ve gözlük kullanan kişi için kesintisiz ve yansımalardan arındırılmış bir görme sağlar. Antirefle kaplamaya sahip olmayan camlar olduka dezavantajlıdır: Gözlüğü kullanan kişi için yoğun miktarda görünür yansıma meydana gelir.Gözlükte mavi ışık koruması ne işe yarar?
Gözlükte mavi ışık koruması ne işe yarar?Bu nedenle özellikle dijital ekranlarda ve kullanılan gözlük camlarında mavi filtre yer almalıdır. Mavi ışık filtresi, cihaz ekranından veya güneşten gelen mavi spektrumlu ışığı azaltarak kişinin gözlerinin yorulmamasını sağlayan özel bir filtre çeşididir.
Işığı kıran gözlük nedir?
Işığı kıran gözlük nedir?Bu tip gözlükle; mavi ışık korumalı gözlük, bilgisayar gözlüğü, ekran koruyucu gözlük olarak bilinmektedir. Bu gözlükler, dijital ekranlardan ve yapay ışık kaynaklarından göze gelen mavi ışığı %30 oranında filtreleyebilme özelliğine sahiptir.
Mavi Işık Korumalı Gözlükler. Dijital ekranlar, yapay mavi yüksek enerjili görünür (HEV) ışık olarak da bilinen, yüksek oranda mavi-mor bir ışık yayar. Mavi-mor ışık gözden geçip retinaya ulaşırken hemen hemen hiç filtrelenmez ve retinada kalıcı hasarlara sebep olabilir.