S
SoruCevap
Kara Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 kara lahana
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı su
Kara Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kara lahana ince ince doğranır.
Tuz eklenerek 5 dk kadar ovulur.
Sonra limon suyu eklenerek bir iki daha ovulur.
Limon tuzu sirkenin içinde eritilerek lahanaların üzerine dökülür.
Bir dakika kadar ovulduktan sonra lahanalar iki tane kavanoza bastırılarak doldurulur.
Kalan su iki kavanoza bölüştürülür.
Son olarak 1 çay bardağı su iki kavanoza bölüştürülür.
Lahanaların üstünü su geçecek kadar suyun eklenmesi kafidir.
Kavanozların kapağı kapatılarak buzdolabında 3-4 gün bekledikten sonra turşumuz hazırdır. Afiyet olsun.
Kara Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kara lahana
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı su
Kara Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kara lahana ince ince doğranır.
Tuz eklenerek 5 dk kadar ovulur.
Sonra limon suyu eklenerek bir iki daha ovulur.
Limon tuzu sirkenin içinde eritilerek lahanaların üzerine dökülür.
Bir dakika kadar ovulduktan sonra lahanalar iki tane kavanoza bastırılarak doldurulur.
Kalan su iki kavanoza bölüştürülür.
Son olarak 1 çay bardağı su iki kavanoza bölüştürülür.
Lahanaların üstünü su geçecek kadar suyun eklenmesi kafidir.
Kavanozların kapağı kapatılarak buzdolabında 3-4 gün bekledikten sonra turşumuz hazırdır. Afiyet olsun.
Kara Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı