<
S
SoruCevap
Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı ılık su (200 ml ölçü )
1 ,5 çay kaşığı tuz
300 gram mozzeralle peyniri ( yada lisan peyniri
Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavayı ocağa alın içine tereyağını ekleyin ,eriyince içine mısır ununu ekleyin.
Karıştıra karıştıra 2 dakika orta ateşte hafif kavurun.
Daha sonra suyunu ekleyin süratli hızlı karıştırın.
Koyulaşınca içine peyniri iri doğrayın.Kuymağa ekleyin.
Tuzunu da ekleyin karıştırın.
Peynir eriyince kıvam alınca ocaktan alın ,sıcak servis yapın .
Tuzunu kendi damak tadınıza nazaran ekleyin derim.
Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı ılık su (200 ml ölçü )
1 ,5 çay kaşığı tuz
300 gram mozzeralle peyniri ( yada lisan peyniri
Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavayı ocağa alın içine tereyağını ekleyin ,eriyince içine mısır ununu ekleyin.
Karıştıra karıştıra 2 dakika orta ateşte hafif kavurun.
Daha sonra suyunu ekleyin süratli hızlı karıştırın.
Koyulaşınca içine peyniri iri doğrayın.Kuymağa ekleyin.
Tuzunu da ekleyin karıştırın.
Peynir eriyince kıvam alınca ocaktan alın ,sıcak servis yapın .
Tuzunu kendi damak tadınıza nazaran ekleyin derim.
Karadeniz'in Meşhur Kuymağı (Kahvaltıların Baştacı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı