Son Konular

Karamanın Yöresel Yemekleri

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
125.123
Tepkime puanı
4
Puan
38
Credits
1.229.824
Karamanın Bölgesel Yemekleri,
ÇORBALAR: Arabaşı Çorbası, İşkembe Çorbası, Domates Çorbası, Yayla Çorbası, Mantar Çorbası, şehriye Çorbası, Tarhana Çorbası, Ezogelin Çorbası, Toyga Çorbası, Sulu Pilav, Sakala Sünen (MercimekliErişte Çorbası), Mercimek Çorbası, Pirinç Çorbası, Tavuk Çorbası ,Bezelye Çorbası, Yoğurtlu Erişte Çorbası
YEMEKLER: Batırık, Et Kabağı Yemeği, Susuz Kebap, Eğey Dolması, Topalak, Mıkla, Pırasa Mıhlaması, Keşkek, Cibe Dolması, İlisıra dolması, Patlıcan Kebap, Bulamaç, Pırasa Dolması, Kabak Çiçeği Dolması, Yaprak Sarması, Sulaç, Etli Kuru Fasulye, Tavuklu Patates, Patlıcan Musakka, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Yumurtalı Ispanak, Izgara Köfte, Izgara Pirzola, Etli Nohut Yemeği, Şiş Köfte, Patlıcan Kebap, Şiş Kebap, Tas Kebap (Pilavlı), Orman Kebabı, Ciğer Tava (Ciğer Kavurma), Çerkez Tavuğu, Mantı, Mülükü, Calla (Güveç) Kabak Mücver, Menemen, Zeytinyağlı Barbunya, Mercimekli Köfte, Kısır, Cılbır, Kıymalı Yumurta, Ispanaklı yumurta, Sucuklu yumurta, Omlet, Tavada Alabalık, Balık Tavası, Balık Izgara, Haşlama, Bahçıvan Kebabı, Kavurma, Çoban Kavurma, Saç Kavurma, Piliç Dolması, Salçalı Köfte, Biber Dolması, Domates Dolması, Ciğer Izgara, Böbrek Izgara, Paça Haşlama, Piliç Izgara, Kabak Kavurması (Kabak Musakka), Patlıcan Musakka, Karnabahar Musakkası, Karnabahar Tavası, Yerelması Yemeği, Kış Türlüsü, Patates Köftesi, Mantı, Sulu Köfte, Etli Bezelye, Tarhanabaşı, Patates Oturtması, Soğanlama, Kabak Dolması, Karnıyarık, Girift dolma, Etli Bamya, Töğmeken (Semizotu) yemeği, Türlü, Kapama, Tirit, Kabak Çullama, Humus, Zeyve Kebabı, Domalan Yemeği
PİLAVLAR: İç Pilav, Şepit Pilav, Sütlü Pilav, Erişte Pilavı, Etli Pilav, Yufkalı Pilav, Mercimekli Bulgur Pilavı, Bulgur Pilavı, Pirinç Pilavı, Sebzeli Çoban Pilavı, Darı Pilavı
BÖREKPASTATATLILAR: Etli Ekmek, Peynirli Börek, Höşmerim, Saray Böreği, Su Böreği, Bidik, Tahin Helvası, Aşure, Zerde, Palize, Gaygana, Sütlü Köftü, Sütlü kabak, Köpük Helva, Küncülü Helva, Guymak, Elma Tatlısı, ElmaAyva Kompostosu, Hoşaf, Kayısı tatlısı, Puf Böreği, Sigara Böreği, Kabak Tatlısı, İrmik Helvası, Keşkül, Fırında Sütlaç, Revani, Tulumba tatlısı, Şekerpare, Lokma Tatlısı, Baklava, Sade Kek, Havuçlu Kek, Kurabiye, Elmalı Poğaça, Peynirli Poğaça, Kalburabastı, Cevizli Kurabiye, Üzümlü Kek, Sade Kurabiye, Kadayıf, Sütlaç, Tatar Böreği, Sigara Böreği, Kayısı Musakka, Ermenek Helvası, Bandırma, Paraköfte,Uyutma
PİYAZSALATATURŞUSOĞUK MEZELER: Salata Turşusu, Fasulye Piyazı, Patates Salatası, Patlıcan Salatası, Yoğurtlu Havuç Salatası, Cacık, Garnitür Salatası, Yoğurtlu Patlıcan Salatası, Ezme Salata, Domates Salatası *
 
Karaman yöresine ait böylesine zengin bir yemek kültürüne sahip olması gerçekten harika! Yöresel lezzetlerin yoğun olarak bulunduğu bu liste, damak tadına düşkün herkesi mutlu edecek türden. Özellikle çorba çeşitlerinin bu kadar fazla olması gerçekten dikkat çekici. Arabaşı Çorbası, Ezogelin Çorbası, Toyga Çorbası gibi yöresel tatları denemek oldukça keyifli olacaktır.

Yemekler kısmında ise Keşkek, İlisıra Dolması, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Orman Kebabı gibi geleneksel lezzetlerin bulunması, Karaman mutfağının zenginliğini gösteriyor. Ayrıca et yemekleri, sebze yemekleri, kebap çeşitleri ve hamur işi lezzetlerinin geniş bir yelpazede yer alması da oldukça etkileyici.

Pilavlar ve börek/pasta/tatlılar kısmında da yine zengin bir çeşitliliğin olduğunu görüyoruz. Sütlü Pilav, Bulgur Pilavı, Saray Böreği, Baklava, Sütlaç gibi yöresel ve geleneksel tatları denemek de mutlaka lezzetli olacaktır.

Son olarak, Piyaz, Salata, Turşu ve Soğuk Mezeler gibi yan lezzetlerin de listenin ayrılmaz bir parçası olduğunu görüyoruz. Bu çeşitlilik sayesinde damak zevkinize göre birçok farklı alternatif bulabilirsiniz.

Karaman'ın yöresel yemekleri ile ilgili bu detaylı liste, lezzet yolculuğunuza rehberlik edebilir ve farklı tatlar denemenizi sağlayabilir. Afiyet olsun!
 

Artvinin Yöresel Yemekleri

Ankaranın Başkent Oluşu İle İlgili Yazı

Benzer Konular

  • Öneri Öneri
karamanın yemek kültürü,karamanın bölgesel yemekleri,karamanın meşhur yemekleri Karaman yemekleri, tarımla uğraşan toplumların yemeklerinin özelliklerini yansıtır Karaman'da yiyeceğin bol olduğuna dair şu tekerlemeler söylenir 1 Karaman okkası, Çelebi lokması 2 Karnım aç,Karaman'a kaç ÇORBALAR...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
  • Öneri Öneri
İllerin meşhur yemekleri Hangi İlin Hangi Yemeği Ünlü? Altında alfabetik listeye göre iller ve meşhur olan yöresel yemeklerini lezetlerini öğrenebilrisiniz; Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, yüzük çorbası, süllüm ve karakuş tatlısı Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap Afyonkarahisar: Sakala...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Öneri Öneri
Gaziantepin Bölgesel Yemekleri, Gaziantep mutfağı genellikle doğu ile batı kültürünün ortasında çıkmış kendine özgü bir yere sahiptir Tarihin en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep, Müslüman Araplara, Yahudilere, Ermenilere ve en son Türklere ev sahipliği yapmıştır Şehir Halkı ticaret...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
  • Öneri Öneri
afyonun bölgesel yemekleri,afyon yöresel yemekler,afyonun ünlü yemekleri,afyon ünlü yemekleri,afyon yemekleri AFYON YÖRESEL YEMEKLER ÇORBALAR: Sakala çarpan çorba, şehriye çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, işkembe çorbası, miyane çorbası ETLER : Bütüm et, zürbiye, pideli kebap, özbek...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Öneri Öneri
Afyon Geleneksel Yemekleri, Afyonun Geleneksel Yemekleri Nelerdir, Afyonun Yöresi Geleneksel Yemekler Afyonun Yemekleri Afyonun Geleneksel Yemekleri ÇORBALAR: Sakala çarpan çorba, şehriye çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, işkembe çorbası, miyane çorbası ETLER : Bütüm et, zürbiye, pideli...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  1. Konular

    1. 1.281.112
  2. Mesajlar

    1. 1.678.485
  3. Kullanıcılar

    1. 31.756
  4. Son üye

Geri
Üst Alt