Karamelli Tavuk Göğüsü

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Karamelli Tavuk Göğüsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için ;
1 litre süt
150 gram tereyağı yada margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Portakal kabuğu reçeli tercih etmeyebilirsiniz
Karamel sos;
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım bardağı ılık su
1 su bardağından biraz az olağan su
1 çorba kaşığı nişasta

Karamelli Tavuk Göğüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü için un ve tereyağını kavurun, hafif renk alınca sütü ve şekeri ekleyin durmadan karıştırın, göz göz olunca vanilyayı ekleyip altını kapatın.
Vanilyayı yedirdikten sonra tabanın üzerine yayın.
Karamel sos için, şekeri orta ateşte eritin karamel rengi alınca (çok bekletirseniz yanar dikkatli olun) yarım bardağı ılık su ekleyin.
Biraz fokurdayacak olağandır, katılaşan şekerler eridikten sonra içine 1 su bardağından 1-2 parmak eksik olağan ısıdaki suda nişastayı eritin ve karamele ekleyin.
Yine orta ateşte kıvam alıncaya dek kaynatın. Sulu gelebilir, soğuyunca yoğunlaşıyor. Şayet kaynarken kıvam almıyorsa çok az suda nişasta eritin, biraz daha ekleyip kaynatın.
Üzerine karamel sosu yayın, dolapta dinlendirin bir kaç saat yeterlice sertleşecek, dilimleyip servis edin.
Karamelli Tavuk Göğüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi Krep

T

Şipşak Poğaça

  1. Konular

    1. 1.264.822
  2. Mesajlar

    1. 1.661.745
  3. Kullanıcılar

    1. 31.306
  4. Son üye

    1. Yrk
Geri
Üst Alt