Modoratör
Efsanevi Üye
Karides taze olduğu nasıl anlaşılır?
Tazesi nasıl anlaşılır? Parlak görünümü, gövdenin az ya da çok kıvrık olması, etinin sertliği, kabuğunun çıkarılmasının kolaylığı tazeliğine bağlıdır. Kafalarının etrafında siyah noktalar olan karidesleri satın almayın.
Karides nasıl yumuşak olur?
Karidesleri yaklaşık 20 dakika boyunca tuzlu suda beklet. 20 dakika beklet. Karidesler çözülünce suyunu süz. Ele sert değil de yumuşak gelmeleri gerekiyor. Tuz, karidesin daha lezzetli olmasını sağlar.
Büyük karidese ne denir?
Büyük karidese ne denir?
Karidesle ilgili bilgi veren Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, bu karidesin "jumbo" dedikleri bir tür olduğunu söyledi. Genelde bu türün en büyüğünün 50 ile 100 gram arasında değiştiğini belirten Polat, "Yani 15 tanesi 1 kilo civarında olur.
Karides neden kokar?
Karides neden kokar?
"Trimetilamin" e indirgenme havaya yayılır, kokladığımız koku temel olarak "trimetilamin" kokusudur. Sudaki toprak kokusu gibi dış ortamın bazı kokuları doğrudan balık hattına küçük deliklerden tutturulur. Karides, vücudunda balıklarla aynı olan balık bezlerine sahiptir.
Karides alırken nelere dikkat edilmeli?
Taze karides satın alırken kabuklarında siyah lekeler olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü siyah lekeler karides etinin parçalanmaya başladığını işaret eder. Kabuklar aynı zamanda sarı renkte de olmamalıdır. Çünkü bu kabukları ağırlaştırmak için sodyum bisülfat veya başka bir kimyasalın kullanıldığını göstermektedir.
Karides en iyi nasıl yapılır?
Az yağ ile pişirilmiş karides tava lezzetli ve diyetinizi çok etkilemeyen bir yemektir. Az zeytinyağı ve tereyağını yapışmaz tavada eritip içine kıyılmış sarımsak ekleyin. Ayıklanmış karidesleri tavaya atın ve yüksek ateşte hızla karıştırarak pişirin. Karidesleri pembeleşince tavadan alın.
Karides nasıl terbiye edilir?
Karides nasıl terbiye edilir?
Bunun için kabuklarını soymadan zeytinyağı, maydanoz, kekik, limon suyu, sarımsak ile karıştırıp 1-2 saat buzdolabında marine edebilirsiniz. Ardından kabukları ile birlikte dilerseniz elektrikli ızgarada veya mangalda 2-3 dk sık çevirerek pişirin. Yeşillikler ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Karides cinsi nedir?
Karides cinsi nedir?
Karides çeşitleri arasında dünya çapında bilinen en yaygın karides türü Akdeniz karidesi, oluklu karides ve çil karides olarak da tanınan Penaeus kerathurus'tur. Vücutları dış etkenlerden koruyan kalsiyum karbonat katmanı ile kaplıdır. Karides, tüketime uygun deniz canlılarından biridir.
Jumbo karides nasıl yapılır?
Orta ateşte 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Karidesleri, tuz ve karabiberi ilave edin ve pembeleşinceye kadar hafif karıştırarak 2-3 dk kavurun. (merak etmeyin bu süre gayet yeterlidir çok uzun süre pişirirseniz karides lastik gibi olur.) Ocağın altını kapatıp kenara alın.
Karides nasıl bir tadı var?
Boyut açısından, karides yaklaşık çeyrek büyüklüğünden birkaç inç uzunluğa ulaşabilen "jumbo" karidese kadar değişir. Birlikte pişirildiği her şeye biraz tatlı, tuzlu ve yumuşak bir tat katar ve çok yönlülüğü yaygın çekiciliğinin bir parçasıdır. Hayal edebileceğiniz hemen hemen her şekilde pişirilebilir.