Modoratör
Yeni Üye
Karıştırma ne demek?
Kurcalamak, oynamak. Ayırt edememek, tam olarak seçememek. Bir yayında isteyerek yapılan karışma. (Yayını bozmak amacıyla yapılır).
Karıştırmak ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu'ndan "katıştırmak" fiilinin anlamına baktım. Anlam şöyle: "Bir şeyin içine başka bir şey katarak karıştırmak."
Mıksi ne demek?
Mıksi ne demek?
ortadoğu ve güneydoğu anadolu da süyaniler tarafından hacı oldukları zaman kollarının iç tarafına yapılan dövmenin adıdır. erkeklerde mıksi kadınlarda ise mıksiye olarak adlandırılır.
Miks ne demek tip?
Karışmış olan, düzensiz, dağınık, intizamsız.
Katıştırılmış ne demek?
Bir şeyin içine başka bir şey katarak karıştırmak.
Katıştırma ne demek TDK?
Katıştırma ne demek TDK?
Gıda maddelerinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi "Tağşiş" olarak tanımlanıyor. Kelimenin anlamı TDK'da ise şöyle yer alıyor; "Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma."
Mıkşı nedir?
Miks kelimesi Türkçe'de "karıştırmak (fiil), karışım (isim)" anlamına gelir. İngilizce mix "karıştırmak (fiil), karışım (isim)" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Fransızca mixte "karışık" sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen mixtus sözcüğünden alıntıdır.
MIXT ne demek?
İşitme kayıpları İletim ve Sensörinöral tip olmak üzere iki ana grupta incelenmektedir. Her ikisi birlikte ise buna Mikst tip işitme kaybı denilmektedir.
Mıkst nedir?
Mıkst nedir?
Mikst tip işitme kaybı, sensörinöral ya da iletim tipi kaybın karışımıdır. Hem iç hem de dış veya orta kulak kulaktaki sorunlardan kaynaklanır. Tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi, ameliyat, işitme cihazı, orta kulak implantı ya da kemik iletimli implant bulunmaktadır.
Osmanlıca Teşviş ne demek?
Osmanlıca Teşviş ne demek? c. : tesvîşât) : karıştırma, karmakarışık etme. teşvîşât ::: (a. i. teşvîş'in c.) : karıştırmalar, karmakarışık etmeler.