Karnabahar Graten ne demek?
Genellikle haşlanarak pişirilen karnabahar, zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Karnabahar graten ise, süt, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir yemektir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra diyet ve vejetaryen menüleri için de uygundur.
Karnabahar Graten içinde ne var?
Karnabahar Graten içinde ne var?
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar.
- 1 adet yumurta.
- 3 su bardağı süt.
- 2 yemek kaşığı un.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber.
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
Karnabahar Gratenle ne yenir?
Karnabahar Gratenle ne yenir?
Karnabahar Graten Yanına Ne Gider?
- Karnabahar graten yanına domates çorbası harika gider.
- Böyle nefis bir yemeği et, tavuk, balık ve makarna gibi birçok yemeğin yanına eşlikçi olarak sunabilirsiniz. Kapya biberli makarna, et fajita veya palamut tava leziz seçenekler arasındadır.
Karnabahar Yogurtlaması nasıl yapılır?
Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kişi sayınıza göre ayarladığınız karnabahar ayıklanır ve yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan karnabahar süzülür ve hazırlanan sarımsaklı yoğurda eklenerek karıştırılır. Tuzu ayarlanır.
- Üzeri için sıvı yağda toz kırmızı biber kızdırılır veee servise hazır


1 dilim karnabahar Graten kaç kalori?
1 dilim karnabahar Graten kaç kalori?
1 dilim karnabahar Graten kaç kalori? Karnabahar Gratenin 100 gramında 177 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 120 gram Karnabahar Gratende 212 kalori bulunmaktadır.
Beşamel soslu karnabahar Graten nasıl yapılır?
Beşamel soslu karnabahar Graten nasıl yapılır?
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı dallarına ayırarak iyice yıkarız.
- Daha sonra derin bir tencereye alarak üstüne geçecek kadar su ekleriz.
- Tuz ve limon suyu ekleyerek yaklaşık 20 dk kadar haşlarız.
- Yumuşayan karnabaharları süzgece döktükten sonra beşamel sosunu hazırlarız.
Haşlanmış karnabahar ile neler yapılabilir?
Haşlanmış Karnabahar Salatası Tarifleri | Yemek Tarifleri
- Brokolili Karnabahar Salatası
- Kıymalı Karnabahar Graten.
- Tavuklu Karnabahar Salatası
- Havuçlu Karnabahar Salatası
- Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği.
- Karnabahar Salatası
- Sirkeli Karnabahar Salatası
- Kış Salatası
Yoğurtla karnabahar kızartılır mı?
Yoğurtla karnabahar kızartılır mı?
Bir kasede yumurta, süt, un, tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Kıvamı krep hamuru kıvamında olmalı. Haşlanmış soğumuş karnabaharlarımızı bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Üzerini sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre nane ve pul biber ile tatlandırıyoruz.
Fırında diyet karnabahar kaç kalori?
Fırında diyet karnabahar kaç kalori?
Yarım porsiyon fırınlanmış karnabahar 60 kcal'dir. Yarım porsiyonunuzu biraz genişlettiğinizde ise kalori miktarı 70-80 kcal kadar çıkabilir.
Fırında beşamel soslu karnabahar kaç kalori?
Bu yemeğin 100 gramı 52.3 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 453.1 gram olup 236.8 kalori içermektedir. Bu yemek A Vitamini, Kalsiyum, Protein yönünden zengindir.
Beşamel soslu karnabahar fırında nasıl yapılır?
Beşamel soslu karnabahar fırında nasıl yapılır?
Fırında beşamel soslu karnabahar için haşladığınız karnabaharları orta boy bir fırın kabı içine dizin. Üzerine beşamel sosu döküp, güzelce yayın. Ardından karnabaharın üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Kaşar peynirlerin üzerine kırmızı toz biber serpiştirin.
Beşamel soslu fırında karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Beşamel soslu fırında karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun. Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.