haberci
Meraklı Üye

Suriyeli Ahmet, Karnesini Alarak Ülkesine Dönüş Yapıyor
Kilis'te 10 yıldır ikamet eden Suriyeli bir aile, oğulları Ahmet'in okulunu başarıyla tamamlamasının ardından Suriye'ye geri dönüş için hazırlıklara başladı. Ahmet'in karnesini almasıyla birlikte aile, memleketlerine geri dönüş için heyecanla adımlar atmaya başladı.
Esad rejiminin sona ermesinin ardından, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşleri hız kazanırken, Kilis'te yaşayan Ramazan Yahya ve oğlu Ahmet, karnenin alınmasının ardından duygusal vedalaşmalar yaşadılar. Baba Ramazan Yahya, oğlunun eğitim hayatını tamamlamasını beklediğini ve artık Suriye'ye dönme zamanının geldiğini ifade etti.
"Rejim değişikliği yaşandığında geri dönmeyi düşünmüştüm fakat oğlumun okulunu bitirmesini ve karnesini almasını istedim. Şimdi 5. sınıfa geçti ve artık vatanımıza dönme vakti geldi" diyen baba Yahya, Türkiye'de geçirdikleri süre boyunca Türk halkına minnettar olduklarını dile getirdi.
Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yaşayan Yahya ailesi adına teşekkürlerini sunan Ramazan Yahya, "Burada hiç sorun yaşamadık. Gümrükte çalıştım ve burada güzel günler geçirdik. Türkiye Cumhuriyeti'ne minnettarız" dedi.
Ahmet Ramazan Yahya ise, "Karnemi almayı sabırsızlıkla bekliyordum. Artık 5. sınıfa geçtim ve Suriye'ye dönme vakti geldi. Türkiye'de birçok şehri ziyaret ettim ve burada güzel arkadaşlarım oldu. Onları geride bırakmak zorunda olmak üzücü. Birlikte ders çalıştık, güzel anılarımız var. Notlarım da gayet başarılı. Şimdi memleketimiz için geri dönme zamanı" şeklinde konuştu.