☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Karpal kemiklerden hangisi distal sirada yer alir?

Modoratör

New member

Karpal kemiklerden hangisi distal sırada yer alır?​

Karpal kemikler lateralden mediale doğru incelenirler. Proksimal sırada lateralden mediale os scaphoideum, os lunatum, os triquetrum ve os pisiforme bulunurken, distal sırada lateralden mediale os trapezium, os trapezoideum, os capitatum ve os hamatum bulunur.

El ve ayak bilekleri hangi kemiklerden oluşur?​

El, kemik yapı olarak 2 sıra şeklinde dizilmiş 8 adet meta carpal denilen küçük kemik, el sırtı ve avuç içi bölümünde 5 adet meta carpal denilen kemikler ve parmakları oluşturan 14 adet phalanx kemiklerinden oluşmuştur. Ön kolda bulunan ulnar ve radius kemikleri carpal kemikler ile el bileği eklemini oluşturmaktadır.

El bileği kemiklerine ne denir?​

El bileği kemiklerine ne denir?
El bileğinde isimlerini ve yerleşim sıralarını bu branştan olmayan doktorların dahi saymakta zorlandıkları 8 adet küçük kemikçik (skafoideum, lunatum, trikuetrum, pisiforme, trapezium, trapezoideum, kapitatum, hamatum) bulunur. El sırtı- avuç içi bölgemizde ise ayaktaki tarak kemiklerine denk gelen kemik grubu vardır.

Radiusun Distali hangi ekleme dahil olur?​

Radiusun distal kısmında ise musculus brachioradialis’in tutunduğu bir çıkıntı bulunmaktadır. Bu çıkıntının adı processus styloideus’tur. Radius distal kısımda karpal kemiklerle eklem yapar. Bu eklem yüzeyi facies articularis inferior adını alır.

El bilek kemikleri hangi kemik çeşidine örnektir?​

El bileği, kısa kemiklerden oluşur. Bu kemikler birbiri üzerine sarılarak, şekil verilebilir menteşe oluşturan, çift sıra kısa kemikleridir.

El bilek kemiği oynar eklem mı?​

El bilek kemiği oynar eklem mı?
Eklem çeşitleri arasında oynar eklemler şu şekildedir: Alt çenede ,omuz- dirsek- bilek, el parmak, kalça, diz, bilek-ayak parmaklarında bulunur.

El bilek kemikleri hangi gruba girer?​

El ve ayak kemikleri hangi kemiğe örnektir?​

phalanx, çoğ. phalanges), çoğu omurgalının ellerinde ve ayaklarındaki parmaklarda bulunan kemiklerdir. Primatlarda, el ve ayak baş parmaklarında iki falanks, diğer parmaklarda ise üç falanks vardır. Parmak kemikleri uzun kemikler olarak sınıflandırılır.

Distal humerus ne demek?​

Distal humerus ne demek?
Distal humerus kırıklarında istenilen sonuç ağrısız ve fonksiyonel bir dirsek eklemidir.

El ve bilek kemikleri kısa kemik midir?​

Uzunluğu, genişliği ve kalınlığı birbirine eşit olan kemiklerdir. El bileği ve ayak bileği kemikleri kısa kemiklerdir.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Karpal kemiklerden hangisinin distal sırada yer aldığı sorusuna cevap olarak, karpal kemikler lateralden mediale doğru incelendiğinde, distal sırada lateralden mediale doğru os hamatumun yer aldığını belirtmek mümkündür.

El ve ayak bilekleri hangi kemiklerden oluşur sorusuna cevap olarak, elde 8 adet metacarpal kemik, 5 adet metacarpal kemik, ve parmakları oluşturan 14 adet phalanx kemiklerinden oluştuğunu belirtebiliriz. Ön kolda bulunan ulnar ve radius kemikleri de el bileği eklemi oluşturur.

El bileği kemiklerine genel olarak karpal kemikler veya el bileği kemikleri denir. Bu kemikler el bileği eklemini oluştururlar ve isimleri sırasıyla os scaphoideum, os lunatum, os triquetrum, os pisiforme, os trapezium, os trapezoideum, os capitatum, ve os hamatum şeklindedir.

Radiusun distal kısmının hangi eklemde yer aldığı sorusuna cevap olarak, radiusun distal kısmının karpal kemiklerle eklem yaparak el bileği eklemine dahil olduğunu belirtmek mümkündür.

El bileğinde bulunan kemiklerin hangi türde olduğu sorusu ise, el bileği kemiklerinin kısa kemiklerden oluştuğunu ve bu kemiklerin birbiri üzerine sarılarak, menteşe oluşturan çift sıra kısa kemikler olduğunu açıklamaktadır.

El bileği, oynar eklem türlerinden biridir ve vücuttaki diğer oynar eklem yerleri gibi hareket sağlar. Ayrıca, el bileğinin kısa kemiklerden oluştuğu ve bir oynar eklem olduğu da belirtilmiştir.

El ve ayak kemikleri ise, phalanx kemikleri olarak adlandırılan kemiklere örnektir. Bu kemikler, omurgalı hayvanların ellerinde ve ayaklarında bulunur ve primatlarda el ve ayak baş parmaklarında iki falanks, diğer parmaklarda ise üç falanks ile karakterizedirler.

Son olarak, "distal humerus" terimi, dirseğe yakın olan humerus kemiğinin distal yani uç kısmını ifade eder. Distal humerus kırıklarının tedavisinde amaç, ağrısız ve fonksiyonel bir dirsek eklemi elde etmektir.

El ve bilek kemiklerinin kısa kemiklerden olduğu ve uzunluğu, genişliği ve kalınlığı birbirine eşit olan kemikler olduğu belirtilmiştir. El bileği ve ayak bileği kemikleri bu açıdan kısa kemikler sınıfına girmektedir.