Son Konular

Kars'ın tescilli gravyer peyniri tezgahlarda

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
126.567
Tepkime puanı
6
Puan
38
Credits
1.258.135
Kars'ın tescilli gravyer peyniri tezgahlarda

Kars'ta peynir üretiminin gözde ürünü gravyer, sezonun ilk partisiyle tezgahlarda satışa sunuldu.

68e1246f04b0f619__w1200xh759.jpg

68e1246f2293f977__w1200xh910.jpg

68e1246f04c15462__w1200xh803.jpg

68e1246f1439d507__w1200xh853.jpg

68e1246ed17b9208__w1200xh784.jpg

68e1246e993fc536__w1200xh887.jpg


Kars'ın 2 bin 500 rakımlı, zengin bitki örtüsü ve çiçeklerle kaplı meralarında beslenen ineklerin sütünden üretilen gravyer peyniri, uzun uğraşlar sonucunda sofralara ulaşıyor.

20-25 KİLO SÜTTEN 1 KİLO GRAVYER ÇIKIYOR

Üreticiler, mayıs ayında topladıkları sütleri yöreye özgü bakır kazanlarda pişirip çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra dinlenmeye bırakıyor. Ortalama 20-25 kilogram tam yağlı inek sütünden 1 kilogram gravyer elde ediliyor.

SARIKAMIŞ'TA TEZGAHLARDA

Sarıkamış ilçesinde kilosu 900 liradan satışa sunulan tescilli gravyer peyniri, bu yıl da tezgahlardaki yerini almaya başladı.

MAYIS'TA YAPILDI, EKİM'DE KALIPTAN ÇIKARILDI

Peynir işletmeciliği yapan Furkan Turut, Boğatepe köyünde üretilen sezonun ilk gravyerlerini satışa sunduklarını belirtti:

Vatandaş Halil Cihangir de Kars gravyerinin eşsiz tadına dikkat çekerek,"Sezonun ilk gravyerinin tadına baktık, gerçekten çok lezzetli."ifadelerini kullandı.
 
  1. Konular

    1. 1.282.773
  2. Mesajlar

    1. 1.683.471
  3. Kullanıcılar

    1. 32.170
  4. Son üye

Geri
Üst Alt