Son Konular

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya
Aldığı kadar un
İç Gereci İçin
Kaşar peyniri
Pekmezli Sosu İçin
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin
Bol susam

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı materyaller başta olmak üzere tüm gereçleri bir kaba alalım ve kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için bir kenara alalım, yarım saat-45 dakika bekleyelim.
Kaşarlı simit için, hamurumuzu portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım ayırdığımız bezeleri elimizle yuvarlak ve oval formda açtıktan sonra ortasına kaşar peyniri koyarak kapatalım ve aykırı çevirelim.
Pekmezli suyumuza ve susama batırdıktan sonra tepsiye alarak bıçak yardımıyla üzerine kesikler atalım.
Simit hali için ise, mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit kesime ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit hali verelim.
Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim. 200 derecede, üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
 
S

Glutensiz Kakaolu Puding

S

Tavuk Fajita

  1. Konular

    1. 1.280.301
  2. Mesajlar

    1. 1.676.678
  3. Kullanıcılar

    1. 31.598
  4. Son üye

Geri
Üst Alt